Gogoși electorale! Un proiect vechi de trei ani, readus în prim plan pentru a nu fi realizat nici de această dată

Municipalitatea lugojeană anunță printr-un comunicat de presă că primarul Francisc Boldea propune spre dezbatere un proiect de modernizare a traficului rutier în zona Podul de Fier – Casa de Cultură a Sindicatelor – fosta Baie Comunală și de refacere a zonei din fața Casei de Cultură a Sindicatelor.
Ideea, prezentată ca una de actualitate, este de acum trei ani, din 2017, când același primar Francisc Boldea anunța că ”Pe agenda municipalității pentru acest an de o importanță aparte se bucură un proiect de modernizare a unei zone centrale a municipiului”.

Mai mult, același primar declara că ”acest proiect de amenajare urbanistică a zonei platoului fostei Case de cultură a Sindicatelor îl vom completa în anii următori cu reamenajarea zonei pietonale de pe strada Mocioni și cu un proiect de regenerare urbană pe cealaltă parte a Timișului, în Piața Drăgan. Toate aceste obiective sunt prevăzute în planul de mobilitate urbană pe care l-am realizat în 2016 cu specialiști în domeniu și vor materializa intențiile noastre de a conferi un aspect îngrijit și civilizat zonei centrale a orașului”.

Bineînțeles că nimic din toate acestea nu au fost realizate, astfel că în an electoral Boldea vine din nou cu promisiuni pe care nu le poate susține și propune o dezbatere publică despre un proiect care a fost deja prezentat și dezbătut public acum trei ani, mai precis în ianuarie 2017.

Lista lucrărilor propuse pentru a fi executate în zonă erau: realizarea unui sens giratoriu în zona intersecției Splaiul C. Brediceanu cu str. N. Bălcescu; realizarea unui traseu nou de stradă care să continue splaiul Plopilor, prin parcarea Casei de Cultură a Sindicatelor, până la racorda­rea la noul sens giratoriu; realizarea unei zone pietonale pe fostul traseu al stră­zii N. Bălcescu de la Casa Armatei până în zona viitorului sens giratoriu; reamenajarea platoului din fața Casei de Cultură a Sindicatelor; realizarea unui drum de acces prin parcarea magazinului Carrefour; realizarea de scuaruri şi zone verzi; montarea în zona respectivă a semnelor de circulație necesare; realizarea de noi locuri de parcare; realizarea de trotuare pietonale; realizarea de piste de biciclete; montarea în zona a unor elemente de mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, fântâni arteziene); evacuarea apelor pluviale; refacerea iluminatului public.

Nimic din cele enumerate mai sus nu a fost realizat, astfel că acum, pe motiv de an electoral, una dintre gogoșile primarului Boldea este din nou reîncălzită și servită ca prospătură. La fel ca povestea locuințelor sociale și altele despre care vom reveni cu detalii pe parcurs.

Articolul Gogoși electorale! Un proiect vechi de trei ani, readus în prim plan pentru a nu fi realizat nici de această dată apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*