Goleadă și fără jumătate dintre titulari: UTA – Gloria Lunca Teuz Cermei 8-0

Laszlo Balint a programat un joc școală cu Cermeiul pentru a le da minute și jucătorilor care au evoluat mai puțin sau au fost rezerve vineri, la Pitești. Excepție a făcut Simo Roumpoulakou, care, odată cu accindetarea lui Bustea (inflamație a mușchilor aductori) nu are dublură pe post. S-a pus doar problema scorului, divizionara terță fiind și ea la al treilea meci în 7 zile și fără căpitanul Lazăr (accidentat).

Testul arbitrat de Alex Radu, preparatorul fizic al „roș-albilor”, a început – practic – de la scorul de 1-0. În chiar al doilea minut de joc, Ioniță a pasat în fața porții și Morar a îndeplinit formalitatea. Fostul atacant al celor de la Voluntari a realizat „dubla” după 8 minute, șutând direct dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri, în dreapta portarului Deak. Imediat după lui Ursu i-a fost anulat un gol pe motiv de offside, „sămădăii” având și ei o bună oportunitate, dar Ciubotariu a șutat slab de la marginea careului. În minutul 32, scorul s-a schimbat din nou în favoarea UTA-ei: Ursu a pasat pe jos din dreapta, mingea l-a depășit pe Morar, iar Dennis Rusu a marcat simplu de la colțul lung. În ultimele zece minute ale primului act nu au mai fost ocazii importante, cu atât mai mult cu cât utștii au jucat în zece după accidentarea lui Vulturar.

De abia în debutul reprizei secunde, „închizătorul” de 16 ani a fost înlocuit cu Roșu, dar superioritatea teritorială evidentă a prim divizionarei nu s-a concretizat prea rapid. E adevărat, am înregistrat o transversală a lui Ursu, însă reușita de 4-0 s-a lăsat așteptată până în minutul 65. Atunci, după o acțiune legată a băieților lui Gyuszi Balint, Rusu a centrat din stânga, iar Ioniță a marcat la colțul scurt, luându-i fața adversarului direct.

În ultimul sfert de oră, UTA a realizat scor de polo în fața unei formații foarte tinere a lui Flavius Moisă. Octavian Ursu a reușit „dubla” în decurs de două minute (75 și 77) prin două execuții la indigo: șut la colțul lung din 12 metri ușor lateral dreapta. Primul assist i-a aparținut lui C. Rus, iar al doilea lui Melinte. Reușita meciului a venit cu 9 minute înainte de final, când Alex Ioniță a catapultat balonul la colț, în vinclu, de la 25 de metri ușor lateral dreapta. Concluzia partidei avea să o scrie Cipri Rus dintr-un penalty obținut tot de el, după pasa lui Rusu.

S-a terminat 8-0, fără ca Balint să apeleze la câțiva dintre titularii săi: Moldovan, Benga, Albu, Hora, Tescan sau Buhăcianu. Bineînțeles, duminică seara, va fi o cu totul altă mâncare de pește contra celor de la Poli Iași, în cadrul etapei a 4-a a Ligii 1. Sâmbătă, în schimb, Cermeiul are derby arădean în Liga 3-a, tot acasă, cu Pecica.

Formații:

UTA: Balauru (46  Iacob) – Pleașcă, Erico, Melinte, Simo (75 Tomozei) – Ursu, Vulturar (46 Roșu), Klapan (46 Ilie), D. Rusu – Morar (67 C. Rus), Ioniță.

Cermei: Deak – Filip, R. Iuga, Sabău, Pașcu – Salka, Werner – Gruiescu, L. Bodri, Koula – Ciubotariu. Au mai jucat: Stănilă – D. Pop, Mocan, R. Țurcanu, Bulza, Șimăndan

0
0

Articolul Goleadă și fără jumătate dintre titulari: UTA – Gloria Lunca Teuz Cermei 8-0 apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*