Grădinariu, despre campania de achiziții a UTA-ei: „Nu am pierdut nici un fotbalist pe care ni l-am dorit cu adevărat, noii sosiți trebuie să se încadreze în termenii impuși de noi!”

Echipa fanion a Aradului nu a perfectat încă niciun transfer în această iarnă, iar dintre fotbaliștii sosiți în probe la dispoziția antrenorilor mai este doar paraguayanul Jorje Alvarenga. Fiindcă s-a vorbit despre fotbaliști care ar fi refuzat-o pe UTA, chiar Ionuț Popa admițând, ieri, acest lucru, directorul general al „roș-albilor” a prezentat un punct de vedere oficial al clubului.

Codru Grădinariu a vorbit despre precauție și plusvaloare când vine vorba despre campania de achiziții a grupării emblemă a orașului. „Având în vedere politica noastră de promovare permanentă a jucătorilor de perspectivă, din propria pepinieră, dar şi în urma experienţei acumulate în  ultimele două  perioade de mercato, suntem  foarte precauţi în a nu aduce în lotul echipei doar jucatori de fotbal, ci fotbalişti. Am început pregătirile mai repede şi pentru ca stafful tehnic să poată lua deciziile cele mai corecte vis-à-vis de toţi jucătorii aflaţi în probe. Nu ne grăbim doar pentru a fi la număr, perioada de transferuri în care contractele noi se pot înscrie la FRF este 29 ianuarie – 25 februarie 2019!”, a subliniat „oficialul” arădean.

Acesta mai vorbește de responsabilitate, dar și de un anume sentiment de apartenență pentru proiectul și culorile celei mai titrate grupări din Provincie. „Suporterii trebuie să știe că odată cu modificările din luna septembrie a Legii Educației Fizice si Sportului nr.69/2000 si în temeiul Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțării nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități non-profit de interes general, preţurile jucătorilor, dar mai ales pretențiile acestora, au explodat, pur și simplu. Preţurile, chiar şi pentru un jucător mediu, sunt mult mai maro decât înainte, acesta este trendul impus pe piaţa românească. Trebuie să te adaptezi, să ţii pasul, dar doar extrem de responsabil, din punctul nostru de vedere. Clubul continuă identificarea fotbaliştilor, în termenii doriţi şi impusi de noi și vorbim despre: dorinţa de a evolua cu adevărat la acest club emblematic şi nu doar pana în vară, o plusvaloare faţă de media lotului actual, seriozitate și profesionalism. Nu vom transfera nici un jucător dacă acesta nu se înscrie în parametrii mai sus enumeraţi. În concluzie, în acest context, clubul UTA Arad nu a pierdut nici un fotbalist pe care și l-a dorit cu adevărat”, a adăugat Grădinariu, care a confirmat despărțirile de Sebastian Pușcașu și Ciprian Dombrovoschi nu va fi menținut în efectivul UTA-ei.

Formația fanion a Aradului s-a despărțit de nu mai puțin de 8 fotbaliști în lunile noiembrie și decembrie, iar Alvarenga e singurul fotbalist care a trecut, deocamdată, de filtrul conducerii utiste.

1
0

Articolul Grădinariu, despre campania de achiziții a UTA-ei: „Nu am pierdut nici un fotbalist pe care ni l-am dorit cu adevărat, noii sosiți trebuie să se încadreze în termenii impuși de noi!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*