Grădinița din Balta Lată, departe de a fi terminată în anii ce urmează

Grădinița din Balta Lată, rămâne în continuare una dintre con­struc­țiile nefinalizate începute de pri­mărie în urmă cu 13 ani. Lucrările au fost oprite după ce s-a construit primul nivel și de atunci au încremenit.
Obiectivul a fost năpădit de vegetație și gunoaie, transformându-se între timp într-o veritabilă junglă ur­bană.

Promisiuni au fost ne­nu­mă­rate de-a lungul anilor, grădinița fiind trecută în fiecare listă de investiții anuală, însă, finalizarea nu s-a produs niciodată.

Nici acum lucrurile nu par să se rezolve prea repede.

Trebuie reluat șirul expertizelor și a întregii documentații necesare. Mai mult, nu este hotărâtă definitiv destinația finală și nici sursa de finanțare.

“Pe bugetul de anul acesta am prevăzut realizarea expertizei, să vedem ce se mai poate construi pe structura care a fost făcută acolo. Acum lucrăm la măsurătorile topo. Va trebui să hotărâm ce vom face în continuare. Avem solicitare și pentru grădiniță și pentru un centru pentru copii cu anumite probleme. Vom vedea dacă le vom putea face pe amândouă în aceeași clădire, fiecare cu intrări separate sau va trebui să mai construim încă un corp. Ca sursă de finanțare avem bugetul nostru sau banii din proiectul european câștigat de primărie pentru zonele defavorizate prin GAL”, a precizat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Termenul inițial de finalizare al grădiniței a fost de 36 de luni, startul fiind dat în martie 2008.

Articolul Grădinița din Balta Lată, departe de a fi terminată în anii ce urmează apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*