Granița e la Timișoara! Lugojeanca Adriana Corbeanu, doar locul opt pe lista liberalilor timișeni pentru Camera Deputaților

Deși Lugojul a obținut rezultate excelente la recentele alegeri locale, municipiul nostru nu se regăsește corespunzător pe listele definitive ale PNL Timiș pentru Parlamentul României.
Adriana Corbeanu, singurul liberal lugojean înscris (din totalul de 24) se află doar pe poziția a opta, din 10 candidați propuși pentru Camera Deputaților.
Dezamăgirea lugojenilor este legată de faptul că Lugojul, orașul cu al doilea număr de voturi în județ, a fost ”răsplătit” cu un loc neeligibil, în timp ce Deta are un loc patru, eligibil, prin Petru Roman. Mai mult, toată partea de est a județului nu are reprezentare. Și, ca să rămânem la capitolul ”reprezentare”, la Senat, pe locul I este Alina Gorghiu, născută la Tecuci, în județul Galați. Poate că un liberal timișean era mai potrivit în ”pole postion”, și nu unul impus de la centru.

Astfel, la Camera Deputaților, ordinea este Marilen Gabriel Pirtea, Ben Oni Ardelean, Cosmin Șandru, Petru Roman, Ciprian Bogdan, Claudiu Chira, Sorin Supuran, Adriana Corbeanu, Elena Samoilă și Samuel Lupulescu.

Lista PNL Timiș pentru senat e deschisă de Alina Gorghiu, urmată de Ionuț Gaiță, Mihai Bojin și Sorina Ciurlea.

Adriana Corbeanu este lugojeancă. În anul 1989 a absolvit Facultatea de Farmacie din cadrul UMF Cluj Napoca.

După absolvire, a fost repartizată la Spitalul Județean din Timișoara, apoi a trecut la farmacia comunitară din Piața Operei, în anul 1990. Din anul 1992 începe antreprenoriatul în domeniul farmaceutic, activitate pe care o contiună și în ziua de azi. Este membră a Partidului Național Liberal din anul 1996.

Din anul 2004, fără întrerupere, a fost membră a Biroului Politic Local PNL, iar din anul 2010, tot fără întrerupere, a făcut parte din Biroul Politic Județean al Partidului Național Liberal. A fost și consilier local din partea PNL.

PNL este partidul care a câștigat alegerile locale atât la Primăria Lugoj (unde Claudiu Buciu, noul primar, a obținut 51,85% din voturi), la Consiliul local Lugoj (unde are 11 consilieri din 19), cât și la Consiliul Județean Timiș, cu un scor de 35,6%.

Articolul Granița e la Timișoara! Lugojeanca Adriana Corbeanu, doar locul opt pe lista liberalilor timișeni pentru Camera Deputaților apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*