Greu de detronat! Dean Ioviță și Liviu Jigmond jr. își păstrează pozițiile de lideri la motocros

Etapa a treia a campionatului național individual de motocros, care a avut loc pe circuitul de la Cioplani-București, în perioada 10-11 octombrie, a fost una dificilă pentru delegația clubului lugojean Moto Extrem, condusă de Liviu Jigmond, incidentele tehnice și timpi mai slabi decât la antrenamente, au dus la pierderea unor puncte importante în clasamentul general, la cele două clase, 50 cc-juniori mici și 65 cc, unde piloții de pe Timiș se află în lupta pentru titlul național.
Dacă la clasa 50cc-juniori mici, Dean Victor Ioviță conduce cu un ecart fragil de doar cinci puncte, la clasa 65 cc Liviu Jigmond jr. nu a reușit să-și păstreze avansul de 10 puncte, după primele două etape și a permis urmăritorului de pe locul II, Sami Alexandru Dumitru, de la Top Cross TCS Otopeni, principalul contracandidat la titlu, să-l ajungă la numărul de puncte, în clasamentul general.

În etapa a treia, cei doi piloți de la Moto Extrem au trebuit să se mulțumească doar cu locul II, respectiv locul trei, ceea ce face ca ultimele două etape să fie foarte încordate, orice greșeală putând duce la pierderea titlului.

“Nu a fost ceea ce mă așteptam de la piloții noștri. A fost etapă dificilă, mai puțin reușită pentru noi pe parte tehnică. Evoluția celor doi piloți ai noștri aflați în cursa pentru titlul național nu a mai fost la fel de bună ca în primele două etape. Dacă Dean Ioviță a rămas cu un avans în fața locului doi, Liviu Jigmond jr,. în schimb a cedat prea mult și acum este la egalitate cu locul doi, ceea ce complică calculele pentru următoarele două etape, care vor fi ultimele. Sper la antrenamentele din această săptămână Liviu să-și revină rapid, să se remonteze, să putem corecta greșelile din cele două manșe ale etapei trei, unde startul a fost slab și au existat și două căzături pe pistă. La ambele clase va trebui să evoluăm cu totul altfel, pentru a nu avea emoții la titlu”, a precizat Liviu Jigmond, coordonatorul Moto Extrem Lugoj.

Alte rezultate obținute de piloții de la Moto Extrem au fost: Andreas Balintoni, locul șapte la clasa 50 cc-juniori mari, Szoke Eross Mark, locul cinci la clasa 65 cc, Chivu David Ilie, locul șapte la clasa 85, Valentin Ardelean, locul doi la clasa 300 cc 2T.

Următoarea etapă este programată la sfârșitul săptămânii, în intervalul 17-18 octombrie, pe circuitul de lângă Sf. Gheorghe.

Articolul Greu de detronat! Dean Ioviță și Liviu Jigmond jr. își păstrează pozițiile de lideri la motocros apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*