Greu de ucis! Ambrozia dă în continuare bătăi de cap lugojenilor

Claudiu BuciuAnual, locuitorii Lugojului se luptă cu invazia de ambrozie, plantă alergenă care se găsește din belșug pe terenurile neîngrijite de pe raza municipiului, dar mai ales la periferie. Buruiana atinge perioada maximă de polenizare în lunile august – septembrie și se întinde până la sfârșitul lui octombrie.

La Lugoj, poate și mulțumită campaniei electorale aflată în desfășurare, administrația locală a depus ceva mai mult efort, față de anii precedenți, în combaterea ambroziei, însă problema persistă în cartiere și la periferie.

Lucruri care sunt normale într-un oraș bine gospodărit, respectiv toaletarea frecventă a zonelor verzi din oraș și trimiterea la timp a notificărilor către instituțiile care dețin terenuri pe care se află ambrozie, în vederea soluționării situației, sunt ridicate acum la rangul de mari favoruri făcute de către edilul șef lugojenilor.

Astfel, dacă în zona centrală și în parcuri ambrozia a fost tăiată, nu același lucru îl putem spune și despre te­re­nurile neîngrijite din lo­curile ceva mai ascunse vederii ale orașului. Cea mai mare pro­ble­mă la momentul actual o reprezintă terenul de fotbal de pe malul Timișului din cartierul Cotu Mic. Grav avariat la inundațiile din luna iunie, terenul este acum acoperit complet cu ambrozie, spre nemulțumirea locuitorilor din zonă. Vegetație neîngrijită și am­brozie se află și în veci­nă­tatea Căminului de bătrâni ”Anita Heim” de pe strada Viorelelor, pe terenul abandonat aflat în spatele spitalului și în proximitatea blocurilor.

Ambrozie din abundență există și către cartierul ”Drăgan”, pe strada Zorilor, în zona Stadion, pe strada Oloșagului și în împrejurimi, în zona fostului Hipodrom și la poalele Dealului Vii, dar și în alte zone ale orașului. Totodată, deși a fost tăiată în această vară, ambrozia a început să reapară pe malul Timișului aferent Splaiului Coriolan Brediceanu din Lugoj.
Lacunele legii contribuie de asemenea la situația nefericită a persoanelor alergice.

Pe terenurile private, Primăria Municipiului Lugoj nu poate interveni, așadar singura soluție este să trimită notificări către proprietarii acestora și să aștepte ca aceștia să ia măsuri.Articolul Greu de ucis! Ambrozia dă în continuare bătăi de cap lugojenilor apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*