Grijă pentru semeni! Acțiune de donare de sânge a militarilor lugojeni

Militarii Batalionului 183 Artilerie Mixtă ”General Ion Dragalina” au participat în data de 23 iunie la o acțiune de donare de sânge, dornici să ajute semenii aflați la nevoie și în suferință.

În sprijinul participanților au venit reprezentanții Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara, care s-au deplasat în cazarma lugojeană.

Zilnic, mii de pacienți din spitalele din România au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine pentru a supraviețui. Cu toate acestea, de cele mai multe ori ne gândim să donăm sânge doar atunci când cineva drag are nevoie sau când auzim despre o situație limită.

De fapt, nevoia de sânge este una constantă. Produsele sanguine pot fi stocate un număr limitat de zile şi, mai mult, bolnavii cu afecțiuni grave și imunitate scăzută (cei cu leucemie, copiii) au nevoie de sânge de la donator fideli (cei care donează de cel puțin 2 ori pe an).

Obiectivul acestei campanii l-a constituit creșterea gradului de conștientizare asupra importanței donării de sânge și încurajarea a cât mai multor persoane să doneze ”viață pentru semenii aflați în dificultate”.

Întreg personalul care a participat la această campanie a donat tichetele de masă primite, acestea urmând a fi folosite pentru asigurarea de bunuri alimentare unor persoane nevoiașe.

Articolul Grijă pentru semeni! Acțiune de donare de sânge a militarilor lugojeni apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*