Grozavu, fără fundașii laterali titulari cu UTA: „Întâlnim o nucă tare a Ligii 1, o echipă foarte bine organizată din punct de vedere defensiv”

Ieșită din seria teribilă, CFR, FCSB, CS U Craiova, UTA nu poate coborî deloc garda, căci dă peste echipa din spatele celor trei mari forțe ale fotbalului românesc. Sepsi Sfântu Gheorghe a terminat etapa a 13-a pe locul 4 și ar mai nevoie de cel puțin un punct pentru a fi sigură că va începe returul de pe loc de play-off.

Cel mai la îndemână este meciul de acasă, cu „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc, deși Leo Grozavu spune că nu va fi o joacă de copii pentru echipa sa. „Întâlnim o echipă care, chiar dacă este nou-promovată, a demonstrat în acest campionat că poate fi o nucă tare pentru foarte multe echipe. În special pe terenurile adverse, UTA a reușit să facă jocuri bune, rezultate foarte bune, sunt o echipă care îmbină tinerețea unor jucători cu experiența altora, o echipă care știe foarte bine ce are de făcut, foarte bine organizată din punct de vedere defensiv, cu un antrenor care ține foarte mult la această rigoare”, a spus „principalul” lui Sepsi.

Teamul din Covasna nu se va putea baza pe fundașii săi titulari, bulgarul Dimitrov (accidentat) și Florin Ștefan (suspendat), dar nici pe puștiul Dragomir, infectat cu COVID.  „Lotul nostru a fost făcut în iarnă tocmai în ideea în care să nu fim surprinși de suspendări, accidentări și eventuale îmbolnăviri și să putem prezenta la fiecare meci o echipă competitivă care să poată să se poată bată pentru obținerea punctelor. Oricum, este un campionat foarte ciudat, foarte mult influențat de coronavirus, de lipsa spectatorilor, dar și de multiplele greșeli de arbitraj, așa că fiecare meci e important și dificil, în același timp. Sunt momente în care avem un ciclu săptămânal normal, alteori când se joacă din trei în trei zile și, indiferent de problemele de lot, condițiile atmosferice sau alte neajunsuri trebuie să fim pregătiți. Mai sunt doar două jocuri până la pauza de iarnă și ne dorim să acumulăm cât mai mute puncte pentru că, știm cu toții, primăvara va fi mult mai dificilă”, a mai spus Leo Grozavu la conferința de presă dinaintea meciului cu UTA.

Când s-a referit la probleme de arbitraj, tehnicianul  lui Sepsi nu crede că echipa sa merita să fie „îngălbenită” atât de mult în primele 13 runde. Nu mai puțin de 40 de avertismente au văzut jucătorii lui Sepsi, dar niciun cartonaș roșu. „Suntem una dintre cele mai penalizate echipe. Nu cred că agresivitatea pe care o impunem pe teren comportă atâtea cartonașe. Agresivitatea trebuie luată în sensul bun, căci noi suntem agresivi în sensul bun. Nu suntem o echipă brutală, care joacă la intimidare, nu punem atât de multe probleme arbitrilor și adversarilor încât să primim atât de multe cartonașe. La aproape fiecare meci avem de la 4-5 cartonașe în sus, dar au fost partide în care au fost și mai multe. Sunt mult prea ușor acordate unele cartonașe. Dar, asta este, lucrăm la a ne stăpâni, vrem să încercăm să ne preocupăm numai și numai de joc, vorbim cu băieții în permanență. Dar, e adevărat, ni s-a creat această aură de echipă recalcitrantă, agresivă și oamenii nu înțeleg că agresivitatea noastră este pozitivă. Nu atacăm adversarul. Și la antrenamente lucrăm și le spun jucătorilor să atace doar mingea și să fie fair-play. Și adversarii noștri doresc să facă această meserie și trebuie să avem respect față de ei, dar, sigur, până la duelul pentru minge”, consideră Grozavu.

Utilizat în toate meciurile din acest sezon, Adnan Aganović e și el pus în gardă de parcursul bun din deplasare al UTA-ei, care a pierdut doar pe terenul viceliderului, FCSB. „Va fi o partidă grea, știm stilul de joc al UTA-ei, cred că sunt una dintre cele mai bune echipe în deplasare și e clar că ne așteaptă un meci greu. Suntem pregătiți bine, avem un lot bun, trebuie să profităm de ritmul pe care îl avem”, e de părere experimentatul mijlocașul croat, care, la un moment dat, s-a aflat și pe lista de achiziții a „Bătrânei Doamne”.

După remiza de astăzi, de la Iași (0-0), Clinceniul a trecut pe locul 4, acumulând 24 de puncte, cu unul mai mult decât Sepsi.

0
0

Articolul Grozavu, fără fundașii laterali titulari cu UTA: „Întâlnim o nucă tare a Ligii 1, o echipă foarte bine organizată din punct de vedere defensiv” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*