Grupuri electrogene, pentru uzinele de apă din oraș

Principalele uzine de apă ale Lugojului vor fi dotate cu grupuri electrogene, pentru asigurarea alimentării cu electricitate în cazul căderilor de tensiune severe.
Unul dintre echipamente va ajunge la Uzina 2, cea mai mare din oraș, care asigură 65% din necesarul de apă, obiectiv situat pe malul drept al Timișului, după podul de cale ferată.

De asemenea, un generator va primi și uzina de pe drumul Tapiei.

“Vom achiziționa două gene­ratoare de curent de putere mare pentru Uzinele 1 și 2, pentru a fi asigurați în caz de necesitate. În orice moment, dacă se poduce o avarie serioasă la liniile de alimentare orașul poate rămâne fără apă. Am prevăzut banii în bugetul de anul acesta, pentru că nu mai putem amâna. Și-așa avem destule probleme cu alimentarea cu apă, care afectează zilnic orașul”, a precizat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Generatoarele au fost promise după căderile masive de zăpadă din 2018, care au indisponibilizat liniile de alimentare electrice. Până acum s-a reușit doar achi­ziționarea unui generator pentru spital și încă unul pentru primărie.

Articolul Grupuri electrogene, pentru uzinele de apă din oraș apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*