Guineea a anunțat, ieri, că nu mai participă la Olimpiadă!

”Guvernul Republicii Guineea, dornic mai degrabă să păstreze sănătatea sportivilor săi, a decis cu regret să anuleze participarea Guineei la cea de-a 32-a Olimpiadă, programată la Tokyo”, se arată într-o declarație a Ministerului Sportului, informație preluată de portalul Guineenews.

Delegația care trebuia să facă deplasarea era în alertă, pentru întârzierea plecării, deși unii membri sunt, deja în Japonia. În cele din urmă, s-a anunțat că se va zbura către Tokyo pe 20 iulie, cu puțin timp pentru recuperare și aclimatizarea participanților – a fost o știre falsă, pentru că biletele de avion n-au fost emise.

Potrivit portalului Guineenews, aceasta va fi cea de-a treia Olimpiadă la care Guineea nu va participa, celelalte două fiind cele de la Munchen, din 1972, și Montreal, 1976. Echipa olimpică din Guineea (foto sus) era compusă din atleta Aissata Deen Conte, înotătorii Mamadou Bah și Mariana Toure, judoka Mamadou Samba Bah și luptătoarea de la libere Fatoumata Camara. Aceasta din urmă își anunțase, la începutul acestei săptămâni, refuzul de a participa la Jocuri, din pricina faptului că oficialii care condus sportul nu i-au plătit bonusurile de participare la Olimpiadă, cât și pentru performanțele de la evenimentele sportive anterioare.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*