Gunoi la poartă! Orașul Făget și comunele învecinate riscă să fie sufocate de resturi menajere

Locuitorii și societățile comerciale din Făget, alături de alte 11 comune din estul județului Timiș, riscă să rămână cu deșeurile menajere în propriile gospodării sau, mai rău, să le arunce fiecare pe unde poate, după ce operatorul de salubritate care se ocupa de această zonă a anunțat că renunță la contractele existente.
Conform legii, operatorul de salubritate a fost obligat să acopere încă trei luni, pentru a presta în continuare serviciul, perioadă în care să fie găsit un alt operator.

Din păcate, în ciuda eforturilor, se pare că acest operator nou nu a fost găsit, pentru că nimeni nu este interesat de contract.

”Credem se va opri colectarea chiar și înainte de data de 3 martie. Această firmă a dat dovadă de neseriozitate și înainte, deci va apărea o perioadă în care nu o sa fie colectate deșeurile. Noi am încercat să găsim o altă firmă care să preia de urgență pe același tarif, dar nu am găsit. Astfel, se poate declara stare de urgență, iar primăriile vor putea, pe o perioadă determinată, să semneze contracte proprii de salubrizare. În ceea ce ne privește, noi sper ca până cel târziu luna viitoare să avem întocmită do­cu­men­tația și să o avizăm la primării, pentru a organiza o altă licitație pentru stabilirea unui operator”, a declarat Romeo Ursu, șeful Aso­ciației de Dezvoltare Inter­co­mu­ni­tară Deșeuri Timiș.

Problema gunoiului în unele zone din Timiș persistă încă din 2018 când s-a produs un blocaj în colectarea deșeurilor menajere în zeci de localități din zonele Făget Jimbolia, Sânnicolau Mare și Deta.

“La noi este o situație mai aparte, pentru că sunt mai multe sate și co­mune. Dacă nu se găsește un o­pe­rator în aceste zile, atunci fiecare se descurcă pe plan local”, spune Marcel Avram, primarul orașului Făget.

Societatea prestatoare a serviciilor de salubritate Brai Cata SRL a rămas cu gunoaiele în camioane după ce firma Polaris a refuzat să primească mașinile la stația de transfer, de unde gunoiul pleacă spre deponeul de la Ghizela, din cauza unor datorii neonorate.

Afectată de această situație este Zona 4 – Făget, ce include și comunele Bârna, Bethausen, Curtea, Dumbrava, Fârdea, Mănăștiur, Margina, Ohaba Lungă, Pietroasa, Tomești și Traian Vuia.

Articolul Gunoi la poartă! Orașul Făget și comunele învecinate riscă să fie sufocate de resturi menajere apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*