Gură bogată! Primarul Francisc Boldea, judecat de Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării, pentru afirmațiile legate de olteni

Claudiu BuciuConsiliul Național pentru Combaterea Discriminării, autoritatea de stat în domeniul discriminării, judecă în această perioadă o plângere depusă pe numele primarului Francisc Boldea pentru afirmațiile legate de olteni, făcute într-o postare pe propria pagină de facebook.

Francisc Boldea folosea atunci invective nedemne de funcția și mai ales titulatura pe care o deține, aceea de profesor, dând dovadă de o mostră pură de xenofobie:

”Fie direct, fie indirect prin slugile sale oltenești, I. Moldovan și C. Ghinea. Dacă adaug la aceasta și faptul că Buciu Claudiu este oltean după mamă, după nevastă, după socri, constatăm că la Lugoj încearcă să se pună laba pe oraș și să transforme Lugojul nostru drag într-un târgușor oltenesc cu rogojini și paie, iar pe străzi să cânte ”ila-ila”, nu doina bănățeană. Aceștia au acaparat ziarul de suflet al profesorului bănățean J.C. Drăgan și astăzi ziarul a devenit o trompetă care cântă doine oltenești contra lugojenilor”.

Bănățenismul exacerbat al lui Boldea nu a rămas netaxat, iar acesta s-a trezit cu o plângere la CNCD pe tema discriminării și incitării la ură, lucru pe care aceștia îl judecă.

Faptele de discriminare se sancționează contravențional, fie cu avertisment sau cu amenda de la 2.000 lei la 100.000 lei, dacă discriminarea vizează un grup de persoane sau o comunitate. Exact unde se încadrează primarul Francisc Boldea, care a jignit o întreagă comunitate.

Numărul dosarului înregistrat la CNCD este 417/2020, iar sancțiunile vor fi comunicate după soluționarea și audierea părților în dosar.

Chiar și un simplu avertisment reprezintă o pată pe obrazul unei persoane, care ar trebui să fie model pentru comunitatea pe care o conduce și nu să încerce să creeze disensiuni între oameni, pe criterii geografice.Articolul Gură bogată! Primarul Francisc Boldea, judecat de Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării, pentru afirmațiile legate de olteni apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*