Gură de oxigen importantă pentru cluburile sportive: Testele PCR vor fi înlocuite cu teste antigen!

Vestea pe care o așteptau cluburile profesioniste, dar și cele de amatori a venit în urmă cu câteva minute. Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au semnat ordinul comun care va permite folosirea testelor rapide bazate pe detectia de antigen pentru sportivi.

Ordinul comun nr. 197/462/2021 urmează să fie publicat cu celeritate în Monitorul Oficial al României, Partea I, intrând în vigoare la data publicării sale. Prin semnarea acestui ordin, Ministerul Tineretului și Sportului se aliniază la reglementările în materie ale Ministerului Sănătății, făcând activitatea sportivă mai accesibilă, inclusiv pentru amatori, și ușurând presiunea financiară care genera constrângeri și dificultăți în lumea sportului.

Prin urmare, cluburile sportive din toată țara primesc o mare gură de oxigen din partea autorităților și asta pentru că prețul testestelor antigen e mult mai ieftin decât cele PCR.  Sunt competiții sportive care nu au mai demarat în România tocmai datorită costurilor ridicate cu testările pentru COVID, iar acum lucrurile se schimbă radical. În medie, un test PCR costă 250 de lei, iar unul antigen 70 de lei.

Chiar noua ediție a Ligii a IV-a Arad a fost aproape de a nu mai începe din cauza costurilor mari cu testările, dar – până – la urmă 9 formații și-au asumat inclusiv testările PCR. Acum află că au ales bine și că vor plăti mai puțin pe testările COVID. În protocolul ce va apărea zilele următoare, vom afla inclusiv faptul dacă sportivii se vor testa rapid înainte de fiecare meci / competiție, sau tot la interval de două săptămâni.

În aceste condiții, este posibil ca în această primăvară să demareze și alte competiții sportive care până acum au fost înghețate.

0
0

Articolul Gură de oxigen importantă pentru cluburile sportive: Testele PCR vor fi înlocuite cu teste antigen! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*