Gușatu (ASU Politehnica), 1-1 acasă cu Metaloglobus: ”Egalul e foarte bun prin prisma muncii prestate”

După 10 zile fără jocuri oficiale, dat fiind amânarea pe 6 noiembrie a deplasării la Buzău, dar și cu numai câteva zile înaintea ieșirii la UTA, programată duminică de la 11, ASU Politehnica n-a mai izbutit astăzi și cea de-a treia victorie la rând în Liga 2, fiind egalată pe ”Știința” în minutul 36 al primei intermediare din acest campionat, dintr-o lovitură de pedeapsă acordată pentru henț în favoarea ocupantei locului 5, Metaloglobus, învingătoare sâmbătă acasă cu 1-0 în dauna liderului nou-promovat din Turnu Măgurele. 

Penalty pe seama căruia centralul Sergiu Popa din Aiud i-a mărturisit lui Mugur Gușatu pe drumul spre vestiare că nu a văzut momentul pe baza căruia a acordat lovitura de la 11 metri, în urma unei aruncări de la margine, admițând că ”m-am luat după jucători”, ca răspuns la întrebarea antrenorului în sensul că i-a luat ceva timp, 12 secunde, până să indice punctul cu var din careul timișorenilor. Acestea fiind cele auzite pe viu pe drumul spre vestiare, iată și cele spuse de Mugur Gușatu după remiza 1-1…

”După cum am spus și înaintea meciului, un joc greu cu o echipă bună, după părerea mea printre primele 3 din Liga 2 ca joc prestat alături de CS Mioveni și UTA. Dar zic că, lăsând la o parte presiunea rezultatului, a fost un meci plăcut pentru spectatori, în care am avut și noi situații de a marca, și ei, și a fost cu o bună tensiune pentru un spectator neutru. Rezultatul îl consider echitabil. Cu toate că ne-am dorit foarte mult victoria, asta e realitatea la ora actuală, dar chiar și așa, totuși spun că suntem pe drumul cel bun…”

Referitor la faza de atac a oaspeților în care s-a acordat penalty, după o aruncare de la margine din stânga, de puțin în careul gazdelor, Gușatu a spus că ”Ignea mi-a confirmat la pauză că i-a căzut pe mână, a sărit la cap cu adversarul, și nici el, nici adversarul n-au atins balonul cu capul, înseamnă că a fost henț… Dacă noi câștigam, era de bun augur, dar să luăm lucrurile bune din acest meci, iar egalul nu este rușinos. Băieții aleg echipamentul, eu nu prea sunt superstițios, încerc să le fac pe plac. S-a văzut că la mijloc avem câteva probleme, dar ceilalți și-au făcut datoria, fiecare cât au putut…”

Despre Bogdan Vasile, ”se pare că la sfârșitul săptămânii va intra la antrenamente”.

Gușatu a mai explicat că ”nu numai la fazele fixe, lucrăm în general foarte mult la finalizare, dar mai contează și în ce zi suntem, ține și de adversar. Am avut câteva situații la 1-0, iar dacă la acea mare ocazie era 2-0, altfel se decidea soarta jocului…”, cu referire la reluarea lui Mera cu capul, după o lovitură liberă.

”Pentru noi orice punct e binevenit, mai ales în situația în care am fost și încă suntem, atât timp cât jucătorii conștientizează cât de important e totul în economia campionatului. E foarte bun punctul din punctul meu de vedere, prin prisma muncii prestate!” a conchis Gușatu, care va susține vineri de la ora 9:30 o conferință de presă premergătoare deplasării la Arad, cu mențiunea că ASU Politehnica efectuează săptămâna aceasta antrenamentele pentru jocul cu UTA numai la Baza II – UPT, de la orele 10:30.

UTA joacă în ultimul meci al etapei intermediare, miercuri de la ora 19:30, la Turnu Măgurele.

Cât despre Metaloglobus, formația din București a încheiat neînvinsă și în cea de-a cincea deplasare la rând din Liga 2, 1-1 prin egalarea reușită din penalty de Claudiu Herea la 4 minute după ce Axente deschidea scorul pentru ASU Politehnica în minutul 32, cei din capitală evitând din nou gustul eșecului pe teren advers, de care aveau parte doar la prima lor ieșire, în etapa a II-a, la Miercurea Ciuc, 3-0 pentru nou-promovata Csikszereda, pe 10 august. După remiză, antrenorul oaspeților mai bine clasați, Marius Măldărășanu, a oftat pe seama faptului că elevii săi n-au mai jucat la fel de bine și după pauză.

Ocupanta locului 5 după primele 11 runde din turul Ligii 2 a jucat astăzi de la ora 15 la Timișoara în cadrul primei etape intermediare din acest campionat, Metaloglobus continuând șirul rezultatelor pozitive în deplasare, de astă dată peste munți, după două victorii și două remize mai mult sau mai puțin departe de București: 3-0 la CS Sportul Snagov, 2-2 la Mioveni, 3-2 la concitadina ASC Daco-Getica și 1-1 la Concordia Chiajna.

Rezultate care i-au propulsat pe bucureșteni în prima pătrime a clasamentului, cu 18 puncte înaintea acestei etape a XII-a, în ascensiune în comparație cu același moment din sezonul trecut, pe-atunci ocupanți ai locului 13, cu 14 puncte. Metaloglobus avea să încheie însă ediția anterioară pe locul 9, vecină ierarhică alb-violeților timișoreni, pe zece, cu un punct mai puțin, după ce ASU câștiga revanșa acasă cu 2-0, în luna mai.

Rezultatele zilei în Liga 2, programul etapei a 13-a, din weekend, și clasamentul, pe coloana dreaptă. Revenim cu spusele lui Măldărășanu, cronica și fotografiile de pe ”Știința”.

The post Gușatu (ASU Politehnica), 1-1 acasă cu Metaloglobus: ”Egalul e foarte bun prin prisma muncii prestate” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*