Gust(am)ar: FC UTA – FC Voluntari 0-0

Aradul, îmbrăcat de sărbătoare, a așteptat cu răbdare inaugurarea noului stadion Francis Neuman, inaugurare ce a coincis cu primul meci jucat acasă de alb-roșii după promovarea în Liga 1, întâlnire din prima zi a etapei a II-a. Așteptarea arădenilor, chiar dacă a fost mai lungă, s-a împlinit, evenimentul fiind însă umbrit de protocoalele aplicate de forurile fotbalistice sub pecetea impunerilor din partea autorităților, sport fără spectatori. Normal ar fi fost ca UTA să învingă în meciul inaugural, dar în cele din urmă partida cu FC Voluntari s-a încheiat cu un rezultat de egalitate: 0-0.

Ambele echipe au început partida în nocturnă de vineri seară cu un joc prudent, fără virtuți deosebite. UTA a avut acțiuni ofensive, dar atacurile s-au lovit de o apărare bine organizată, la oaspeți resimțindu-se rutina ligii întâi. A se citi cinci sezoane disputate consecutiv de ilfoveni ca prim-divizionari, unul dintre cele nici 10 cluburi din România care au participat la toate edițiile de campionat ale elitei cu 14 grupări și în sistemul cu play-off și play-out. Grupă a doua valorică în care s-au aliniat constant în urma parcursului regulat, clasările după primele 26 de etape tur-retur fiind, în ordine, pe locurile 12 în 2016, 9 în 2017, iar ulterior pe 10, 13 și 14, așadar pe trepte cu eticheta retrogradare în ultimele două campanii. Evitată după play-out. Căci, în ceea ce privește locurile ocupate în zona 7-14 la încheierea ediției, o dată pe 9, de două ori pe 10, o dată pe 11 iar o dată pe locul de baraj, 12, în 2018, în urmă cu 2 ani.

În repriza a doua echipa din Voluntari a fost mai îndrăzneață și s-a apropiat mai mult de poarta lui Moldovan. De cealaltă parte, Vlad Morar a irosit cea mai mare ocazie de gol a UTA-ei, când a reluat pe lângă poartă din careul mic o minge centrată de Roumpoulakou.

Așa s-a scris istoria acestui meci care s-a desfășurat într-o atmosferă de sportivitate deplină. Încă o remiză pentru roșu-albi după cea de la FC Viitorul, încă o apariție fără eșec pentru ilfoveni după acel 2-1 victorios acasă la debut cu medieșenii.

Noile achiziții ale arădenilor nu au impresionat prea mult, poate cu excepția lui Albu.

CSM Politehnica Iași va fi următoarea vizitatoare a arădenilor, în septembrie, dar abia după revenirea lui UTA la Pitești, pe 12 ale lunii viitoare, în etapa a III-a, pentru reeditarea duelului direct al nou-promovatelor.

*

UTA – FC Voluntari 0-0

Arad, 28 August 2020; stadion Francisc Neuman; gazon bun.

UTA: Moldovan – Bustea, Benga, Fl. Ilie (cpt.), Roumpoulakou – Tescan (min. 54, D. Rusu), N. Roșu, Albu (min. 59 Melinte), Buhăcianu (min. 46 Hora) – V. Morar (min. 71 C. Rus), Ioniță.

Antrenor: Balint Laszlo.

Pe bancă: Fl. Iacob, Da Silva, Ivan, Pleașcă, Vulturar.

FC Voluntari: Rîmniceanu – Costin, I. Balaur, Armaş, A. Vlad – Căpăţînă (cpt.), Miranda, I. Gheorghe – Grădinaru (min. 90, Kocic), I. Stoica (min. 62 Mailat), Eric (min. 71 Al. Ilie)

Antrenor: Mihai Teja.

Pe bancă: Chilili, Ozkara, Buliga, Cotolan, Voinescu.

Cartonașe galbene: Fl. Ilie, Morar; Vlad.

Arbitri: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) – Bucsi Imre (Sfântu Gheorghe), Florin Păunescu (Rm. Vâlcea). Rezervă: George Găman (Craiova). Observatori: Romulus Gabor (Hunedoara), Sajtos Laszlo (Sibiu).

Programul etapei a II-a în Liga 1 și clasamentul, pe coloana dreaptă a secțiunii Fotbal.

 

 

The post Gust(am)ar: FC UTA – FC Voluntari 0-0 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*