Gyuszi Balint, despre integrarea noilor veniți și efectul concurenței asupra randamentului UTA-ei: „Evidența nu poate fi negată, jos pălăria pentru ei!”

UTA a câștigat primul său meci în returul Ligii 1 la fotbal pe terenul celor de la FC Voluntari pe fondul unui forcing de final, la care au oparticipat activ primele trei achiziții ale iernii. Modestas Vorobjovas a distribuit pase cu precizia unui metronom, Roger jr. a centrat mereu periculos, inclusiv la faza golului de trei puncte, iar Antal a apărut de trei-patru ori la finalizare, el fiind și ultimul jucător care a atins balonul înainte ca Erico să îndeplinească formalitatea dintr-un metru.

Achizițiile au ridicat nivelul

Însă, cei trei s-au remarcat încă de la debutul contra Viitorului și vor fi „arme” importante și sâmbătă, contra celor de la FC Argeș. „Evidența nu poate fi negată. Este clar că au adus plusul pe care l-am căutat și de care aveam nevoie comparativ cu tot ce s-a întâmplat în turul campionatului și mai ales în luna decembrie. Dar, mă mai bucur că, pe lângă plusul valoric,  au adus și acel plus de atitudine, de profesionalism, de determinare care ne-a ridicat nivelul și din acest punct de vedere. Sunt jucători care s-au integrat incredibil de repede în absolut tot. Gândiți-vă că am avut foarte puține zile la dispoziție să pregătim acest debut de sezon de primăvară și nu mă ascund că am avut anumite rețineri, ținând cont că Mode și Roger veneau din țări străine, din campionate diferite, nu e ușor să te să te adaptezi atât de repede. E adevărat, Liviu revenea în România,  dar și el după vreo trei ani și jumătate, jos pălăria pentru toți trei. Au venit cu o atitudine exemplară, s-au integrat foarte repede, au căutat să dea totul în absolut fiecare detaliu și spectatorii văd și ei asta. Au avut evoluții apreciate și sunt convins că vor avea evoluții din ce în ce mai bune în viitor”, a menționat Laszlo Balint.

Mode învață româna: „Conștientizează cât de importantă e comunicarea”

Fiindcă se află la prima sa aventură departe de casă, lituanianul Vorobjovas ar fi putut avea cele mai mari probleme de adaptare, dar: „ Mă bucur că a avut impact imediat asupra evoluției echipei și o să vedeți că o să crească din ce în ce mai mult. Este un băiat care, pe lângă aceste calități fotbalistice, dă dovadă de o preocupare pentru mine frapantă. A doua zi de la venirea la Arad a cerut profesor de limba română și deja știe foarte multe cuvinte în limba noastră. Vreau să spun că el conștientizează cât de importantă este comunicarea și, din punctul acesta de vedere, sunt convins că va cunoaște progres în tot ceea ce înseamnă chimia din interiorul vestiarului. Respectul îl câștigi ca om, ca fotbalist, prin ceea ce faci pe teren atât în antrenamente, cât mai ales în meciuri. Iar Mode, Roger, Liviu, absolut toți cei care au venit la noi, dar mai ales cei care au apucat să joace și au făcut-o bine, și-au câștigat respectul tuturor colegilor din vestiar. Și, sper eu, că și respectul suporterilor care au urmărit meciurile echipei cel puțin până acum”.

Bustea, în sfârșit la locul său? „Știe că are toată încrederea mea”

Prin procesul de acomodare trece acum și Evgeniy Shlyakov. Sosit duminică dimineața la Arad, fundașul rus a plecat luni cu echipa la București și în curând va bate la ușa primului „11”. „Din punct de vedere al comunicării, este bine că Evgehni înțelege ceea ce i se spune în engleză, deși nu pot spune că bariera este coborâtă în totalitate. În schimb, Mode știe limba rusă și mă folosesc de el. Dar și Evgeniy a venit  cu atitudine foarte bună, este foarte deschis față de coechipieri și staff, e dispus să <<sufere>> ca să revină cât de repede la potențialul său fizic maxim. Astăzi i-a făcut preparatorul fizic o evaluare și încercăm să-l aducem și pe el cât se poate de repede la o formă în care poate fi folosit fără să ne asumăm mari riscuri”, a mai spus Balint, care și-ar mai dori un fundaș lateral, condiții în care Cristi Bustea va reveni pe pozițiile sale naturale, la mijlocul terenului. „E foarte important pentru mine că el poate evolua pe mai multe poziții. Nu s-a simțit bine în ultima perioadă, a avut și el o lună decembrie nereușită, cu greșeli decisive în multe meciuri, dar asta este situația până la urmă. Sunt momente care apar în viața fiecărui sportiv, fiecărui fotbalist. Suntem alături de Crini, el știe că are toată încrederea mea. Mergem în continuare împreună, este în vestiar pentru că este un băiat serios, un băiat care tot timpul a pus osul și a dat absolut tot ce a putut el să dea mai bine pentru echipă. Sperăm să aibă un randament constant bun în momentul în care va intra pe teren, în așa fel încât să poată ajuta echipa. Sunt foarte multe meciuri de disputat într-un timp foarte scurt, o să vină și Cupa României, dar luăm totul pas cu pas. Important este să fim cu toții sănătoși și să avem cât mai multe soluții la dispoziție, în așa fel încât la fiecare meci, la fiecare etapă, să alegem cel mai bun prim 11”,a mai explicat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

„Hora – un aport foarte important în tot ceea ce face. Vor veni și reușitele sale”

S-a vorbit despre integrarea noilor fotbaliști, dar poate că prin același proces trece și Ioan Hora, care are, cu mici excepții, în jurul său doar jucători noi. Poate și de aceea, reușitele golgheterului utist nu au venit în primele etape ale returului. „Faptul că Hora a avut mai puține reușite în ultima perioadă nu-i diminuează cu nimic valoarea și importanța pentru noi, pentru echipă. Hora este un jucător care are un aport foarte important în tot ceea ce face. Depune un efort considerabil la fiecare meci, este un jucător puternic, un jucător care câștigă dueluri, un jucător care creează culoare pentru alți colegi de-ai lui. Sunt lucruri care, probabil, de multe ori nu se văd sau se omit intenționat, dar o să vedeți că o să iasă la rampă la fel cum a ieșit și în turul campionatului. Toți jucătorii sunt la fel de importanți, toți jucătorii câștigă meciurile, toți jucătorii pierd meciurile, când este să vorbim despre victorii sau înfrângeri. Tocmai de aceea, eu cred că absolut toată lumea trebuie să aibă încredere în toți cei care suntem aici, la UTA. Suntem foarte motivați, foarte determinați să obținem tot ceea ce putem. Bineînțeles, în limita posibilităților noastre, pentru că și noi suntem oameni și noi mai avem momente în care greșim. Una peste alta, eu am mare încredere că și Horică o să aibă și clipe în care, cumva, o să dea peste gură tuturor celor care-l critică sau nu îi sesisează importanța în jocul nostru”, a mai transmis Laszlo Balint.

Roșu, mai motivat și determinat după vacanță: „Asta îmi doresc de la toți jucătorii mei”

Din postura de rezervă, Neluț Roșu a venit cu plusuri atât în partida cu Viitorul, cât și cea de la Voluntari. „Până la urmă, concurența asta trebuie să facă, să ridice nivelul fiecărui jucător și să pună antrenorul în dificultate în ceea ce privește alcătuirea primului 11 și a lotului pe care-l convoacă la fiecare etapă. Eu mă bucur că, într-adevăr, Neluț a revenit altfel după scurta vacanță, mult mai motivat, mai determinat. Nu-i creez un context de alibi, dar și el venise în vară la UTA după o perioadă nu foarte fericită pentru el, o perioadă de inactivitate, cu acel final de sezon la Gaz Metan în care nu a jucat foarte mult. E important că și el a înțeles că trebuie să joace și să se antreneze la potențial maxim. Asta vreau eu de la toți jucătorii, astea sunt așteptările noastre, ale mele și ale stafului meu. Până la urmă, cred că astea sunt așteptările suporterilor. Eu știu căci am jucat aici, în tricoul acestei echipe. Știu că inclusiv la rezultate mai puțin bune oamenii ne-au aplaudat în momentul în care am dat tot ce am putut. Până la urmă este un sport, câteodată câștigăm alteori nu, dar e important să facem tot ceea ce putem, să avem atitudinea corectă”, a concluzionat antrenorul arădenilor.

0
0

Articolul Gyuszi Balint, despre integrarea noilor veniți și efectul concurenței asupra randamentului UTA-ei: „Evidența nu poate fi negată, jos pălăria pentru ei!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*