Halterofilul Cosmin Krupla este triplu medaliat la Europene!

Arădeanul de la CS Municipal, Cosmin Krupla, a încheiat în stil mare 2019, cu trei medalii la Campionatele Europene de haltere pentru juniori II, din Eliat (7-14 decembrie, Israel). La 16 ani, elevul lui Adrian Jigău de la CSM Arad şi-a reconfirmat valoarea la categoria 55 de kilograme, după ce tot în acest an cucerea alte trei medalii, două de argint şi una de bronz, la Mondialul din Las Vegas!

La întrecerea continentală, Krupla a cucerit de două ori bronzul, cu 100 de kilograme la smuls şi 223 de kilograme la totalul olimpic şi o dată argintul, cu 123 kilograme la aruncat. Component al Centrului Naţional Olimpic pentru juniori de la Bistriţa, halterofilul CSM-ului arădean se anunţă a fi o mare speranţă pentru România, în vederea ediţiilor viitoare ale Jocurilor Olimpice, 2024 sau 2028.

„A schimbat categoria faţă de Mondiale, unde a concurat la 49 de kilograme, deci e foarte bine, plus sigur un record naţional. Sigur că sunt foarte mulţumit de el, are doar 16 ani şi tot viitorul în faţă. E cam mult să ne gândim acum la Jocuri Olimpice, e doar la categoria juniori II, unde va concura şi la anul, dar perspective sunt pentru ediţiile viitoare”, a declarat antrenorul sportivului, Adrian Jigău, pentru csmarad.ro.

0
0

Articolul Halterofilul Cosmin Krupla este triplu medaliat la Europene! apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*