Handbal. Comisia de Disciplină, între ridicol și ignoranță!

Nu este pentru prima oară când această Comisie de Disciplină se face de râsul lumii, prin judecăți superficiale și neconforme cu regulamentele în vigoare. Am tot discutat, cu ceva timp în urmă, cu unul din membrii Comisiei și i-am sugerat, în diferite spețe, că verdictul trebuie să fie altul, că nu și-au făcut bine documentarea, că au judecat efectul, fără să ia în calcul cauza și circumstanțele atenuante. Mai mult, această Comisie a ajuns un simplu executant, la tot ce reclamă arbitrii și observatorii, ca să nu mai spun că nu mișcă-n front, când ordinele vin de la Cabinetele 1 și 2. În ședința Comisiei de marți, 31 august, una mai ridicolă decât cealaltă, care vin să întărească părerea proastă pe care o am despre cei care se joacă cu deciziile disciplinare.

1. În legătură cu raportul suplimentar al observatorului Șerbu Ion, privind echipamentul oficialilor echipei Dinamo București, la jocul cu CS Minaur Baia Mare, din 29.08.2021, Comisia hotărăște
– Sancționarea oficialilor înscriși în raportul de joc al echipei Dinamo cu penalitate 200 de lei pentru fiecare, termen de achitare 29.09.2021, pentru încălcarea dispozițiilor observatorului, conform art.57.1, lit.a

Așadar, cei trei oficiali ai lui Dinamo (vezi foto de pe Facebook) erau îmbrăcați în echipament de sport, de la o firmă producătoare de astfel de îmbrăcăminte, care este, după câte am înțeles, și sponsor la echipa alb-roșie. Observatorului Șerbu nu i-a plăcut faptul că pantalonii erau tip bermude și i s-a năzărit lui să reclame în scris așa ceva. În Regulamentul Spațiului de Schimb, din cadrul Regulamentului Jocului de Handbal, la punctul 3 scrie clar: ” În spațiul de schimb, oficialii de echipă trebuie să poarte echipament sportiv complet sau îmbrăcăminte civilă. Nu este permisă purtarea de culori ce se pot confunda cu cele purtate de jucătorii echipei adverse”.

Nu scrie în niciun regulament că n-ai voie să porți pantaloni scurți sau bermude, mai ales că dinamoviștii aveau echipamentul de sport complet. Sigur, observatorul Șerbu, mai catolic decât Papa, n-a agreat îmbrăcămintea oficialilor dinamoviști, care era perfect legală, de altfel. El a făcut raport scris către Comisia de Disciplină, care a dat sancține imediat, amendă de 200 de lei, fără să consulte și Regulamentul din spațiul de Schimb. S-au făcut de râsul lumii și observatorul, de la care aveam ceva pretenții, dar și Comisia de Disciplină, care a semnat sancțiunea ca la primărie, fără să consulte regulamentele.

2. Osânditul Gheorghe Tadici a fost pedepsit de trei ori la un singur meci, iar asta se datorează Comisiei de Disciplină, receptivă nevoie mare, la sesizările președintelui Federației, Dedu. Și vorbim de finala mică din Cupa României, dintre Zalău și Rapid, un meci frumos, de altfel, câștigat pe merit de ardelence.

Ca de fiecare dată, la un astfel de meci cu o medalie pe masă, fie ea și de bronz, Gheorghe Tadici a ținut să-și treacă în cont victoria și să mai tamponeze avântul Rapidului și al antrenorului spaniol. Nervii s-au încordat imediat, Tadici fiind nemulțumit de câteva din elevele sale, care n-au respectat tactica aleasă, dar și pentru că arbitrii Ghiță și Topliceanu l-au dezamăgit în multe momente, prin deciziile lor. În plus, nici măcar observatorul Pripas n-a știut cum să-l liniștească pe zălăuan, amplificând și el starea de nervozitate a antrenorului. Tadici a primit cartonaș roșu, fiind eliminat de pe bancă. Pentru această sancțiune el a fost sancționat cu o amendă de 600 de el, pentru comportament nesportiv.

Cu ”capul tăiat” o dată, tehnicianul din Zalău a intrat și în atenția președintelui Federației, Dedu, care l-a auzit la televizor cum își înjura elevele, la un time-out. Dedu a sesizat Comisia de Disciplină, iar aceasta a purces la alte două sancțiuni – 1000 de lei amendă și opt etape suspendare, chiar dacă nu știa exact despre ce era vorbă.

Prin urmare, osânditul Tadici a pus din nou capul pe tăietor, chiar dacă fusese pedepsit cu câteva zile în urmă. Întrebăm și noi Comisia dacă este legal și, mai ales, moral, pentru ca un vinovat să primească atâtea sancțiuni pentru un singur meci?

Și dacă mai adăugăm faptul că Gheorghe Tadici are, deja, un proces cu Federația, pentru a-i fi anulată o altă amendă de 1000 de lei, putem crede că tehnicianul contribuie decisiv la bunăstarea angajaților Federației!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*