Handbalul românesc, bine văzut în Europa!

Asistăm la o primăvară europeană de excepție, pentru câteva echipe feminine de handbal din România, care înregistrează victorii imprevizibile, dar meritate, în cele mai galonate competiții de cluburi, de pe Bătrânul Continent.

Și trebuie să începem cu CSM București, care este angajată într-o luptă dură, în Grupele principale ale Ligii Campionilor. Fetele lui Helle Thomsen au jucat astăzi în Danemarca, pe terenul celor de la FC Midtjylland, reușind o victorie nu tocmai facilă, scor 31 – 26. Chiar dacă Midtjylland ocupa ultimul loc în Grupa 1, danezele au jucat dezinvolt și chiar de la egal, la egal cu campioanele de la București. A fost un meci special și pentru antrenoarea CSM-ului, pentru că aici, la Midtjylland, Thomsen s-a făcut cunoscută în Europa, stând pe banca tehnică în perioada 2012 – 2016.

În jocul de astăzi, Cristina Neagu a fost din nou cea mai bună de pe teren, atât prin golurile marcate, din orice poziție, cât și prin contribuția ei la jocul colectiv, cu pase geniale pentru pivoți și extreme. Neagu a ajuns la o maturitate extraordinară, poate face orice pe teren, pentru că mingia o ascultă supusă, iar adversarele găsesc cu greu antidotul de a o anihila. Au mai strălucit, benefic pentru echipă, și pivotul Marit Frafjord, și coordonatoarea Bella Gulden, cât și norvegianca Amanda Kurtovic, handbaliste cu execuții de mare efect, pe semicercul advers. CSM București se află pe primul loc al clasamentului, cu 10 puncte, însă urmează întâlnirea cu o altă grupare cu pretenții la calificarea în sferturi de finală, Rostov Don, ocupanta locului doi, cu 8 puncte. Meciul va avea loc peste o săptămână, în Polivalenta bucureșteană, unde, probabil, toate locurile vor fi ocupate.

FC Midtjylland – CSM București 26 – 31 (13-16)
CSM: Neagu 10, Frafjord 8, Kurtovic 4, Gullden 2, Manea 2, Grubisic 1 (din poartă în poartă!), Hagman 1, Mehmedovic 1, Niombla 1, Udriștoiu 1

SCM Craiova, mare caracter!

În Cupa EHF, SCM Craiova a ajuns la a treia victorie, în faza grupelor, luînd o obțiune serioasă pentru sferturile de finală. Succesul a fost obținut chiar în Bănie, în fața franțuzoaicelor de la Brest Bretagne, cu scorul de 16-15! Fetele lui Burcea au dat dovadă de mare caracter, reușind să întoatrcă rezultatul de la pauză, favorabil oaspetelor la patru goluri diferență, 9-5. A fost nebunie în Polivalenta craioveană, mai ales că oltenii au crezut în favoritele lor și le-au susținut frenetic până când sirena a pus capăt jocului. În clasament, Brest, Craiova și Kuban au același număr de puncte, 6, fiind departajate de golaveraj. În ultima etapă, oltencele merg în Danemarca, la Randers, unde trebuie să câștige, dacă vor să fie sigure de clasarea peuna din primele două poziții, ce dau dreptul la calificare. Derby-ul rundei va avea loc în Franța, unde Brest primește vizita rusoaicelor de la Krasnodar. Vom afla răspunsul la aceste întrebări pe 11 februarie.
Patricia_Vizitiu-20151129
SCM Craiova – Brest Bretagne 16 – 15 (5-9)!
SCM: Klikovac 3, Vizitiu 3, Ardean Elisei 2, Nikolic 2, Rădoi 2, Ticu 2, Florianu 1, Trifunovic 1

HC Zalău este, deja, în sferturile Cupei EHF!

Echipa lui Gheorghe Tadici a impresionat din nou, reușind a 4-a victorie în Grupa D, scor 25 – 22 pe teren propriu, în fața danezelor de la Larvik! Sigur, româncele aveau locul asigurat încă de la tragerea la sorți, pentru că doar Larvik avea un nume în Europa, nu și Banik Most sau H 65 Hoors. Cu toate acestea, elevele nărăvașului antrenor Tadici au luat în serios fiecare meci și au acumulat puncte prețioase și acasă, dar și în deplasare. În partida încheiată cu câteva minute în urmă, Zalăul a ținut s-o bată pe Larvik, și pentru revanșă, pentru că Zalăul a-nceput cu o înfrângere în Norvegia, 23 – 28, dar și pentru că valoarea echipei îi dă dreptul la un astfel de rezultat excelent. Echipa noastră termină grupa în deplasare, în Suedia, unde va întâlni pe H 65 Hoors, echipă pe care Zalăul a învins-o, în tur, cu 24 – 21. În clasament, zălăuancele sunt pe primul loc, cu 8 puncte, și pot termina grupa pe această poziție fruntașă.
abed
HC Zalău – Larvik 25 – 22 (13-9)
HC: Dragut 4, Nica 4, Panici 4, Rob 4, Abed-Kader 3, Irimia 3, Tamaș 2, Trif 1

Ionel Pană

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*