HAOS în Germania! Angela Merkel anunță posibile ALEGERI ANTICIPATE

HAOS în Germania! Angela Merkel anunță posibile ALEGERI ANTICIPATE

Cancelarul în exerciţiu, Angela Merkel, s-a declarat luni ”foarte sceptică” faţă de ideea de a conduce un guvern minoritar şi a apreciat că organizarea unor noi alegeri ar fi o opţiune mai bună în cazul în care nu se poate forma o coaliţie de guvernământ, relatează The Associated Press.

Încercarea lui Merkel de a forma o coaliţie cu două formaţiuni mai mici – liberalii din cadrul FDP şi Verzii – a eşuat duminică seara, scrie news.ro.

Actualii ei parteneri de guvernare, social-democraţii (SPD), au insistat luni că nu vor să refacă această ”mare coaliţie”.

Cum nicio altă combinaţie plauzibilă din punct de vedere politic nu ar obţine o majoritate parlamentară, mai există doar posibilitatea unui guvern minoritar sau organizarea unor noi alegeri.

Merkel a părut să excludă însă, luni, în acest interviu pentru emisiunea ARD Brennpunkt, varianta unui guvern minoritar.

”Eu nu am, în planurile mele, un Guvern minoritar”, a spus ea.

”Eu nu vreau să spun niciodată astăzi, însă sunt foarte sceptică şi cred că noi alegeri ar fi, atunci, cea mai bună cale”, a apreciat ea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*