Henrieta Szabo consideră inoportună închiderea Bibliotecii Municipale

Henrieta Szabo, directoarea Bibliotecii Municipale Lugoj, consideră inoportună ideea închiderii instituției, pentru o perioadă de cel puțin un an, avansată de primarul Claudiu Buciu.”Categoric, nu este necesar. Biblioteca Municipală Lugoj este o instituție culturală activă. BML este partenerul instituțiilor de cultură din municipiu și marea majoritate, aproape toate evenimentele culturale s-au desfășurat cu contribuția noastră, fie că au fost lansări de carte, fie că au fost simpozioane, acțiuni educative, prin care am ieșit în comunitate. Am avut o activitate pe care am repetat-o și o vom repeta, Pătura care citește, la care vor participa peste 500 de elevi și profesori. Într-un spațiu public, într-un parc din Lugoj, ne-am întâlnit cu membrii comunității, cu profesori și elevi și am împărțit circa 500 de cărți lugojenilor, spunându-le că azi e Ziua Mondială a Cărții și a Drepturilor de Autor. Avem în derulare un concurs de creație poetică Lucian Blaga, la care au particpat tineri creatori din întreaga țară, de la Iași, de la Zalău, Caracal, dar și din Republica Serbia. Am făcut și o carte pe care dorim să o tipărim și să o oferim tinerilor creatori drept premiu, alături de o diplomă. Această carte poate reprezenta pentru mulți tineri cu talent un început, un imbold în ceea ce privește creația poetică. Permanent am încurajat acest lucru. În acest an, pe lângă poezii, am avut și o secțiune de eseuri, la care au partcipat elevi de la școlile și liceele din oraș”, spune Henrieta Szabo.

Henrieta Szabo a amintit că și Casa Bredicenilor, alături de Bibioteca Municipală, a devenit un brand al orașului și a intrat în circuitul cultural pe plan local, regional și național.

Reamintim că primarul Claudiu Buciu intenționează ca, în perioada închiderii Bibliotecii Municipale, să regândească modul cum instituția trebuie să funcționeze, ”urmând să intervenim asupra construcției, astfel încât să o facem atrăgătoare pentru cititori și în special pentru copii”.

Articolul Henrieta Szabo consideră inoportună închiderea Bibliotecii Municipale apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*