Herbert Müller, născut în Timișoara și 4 ani junior la Poli, la aniversarea unui deceniu plin la cârma lui Thüringer HC, în 1.Bundesliga. Vineri, 34-26 în Cehia cu CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Handbalul caută să-și recapete cadența după scurtcircuitarea sa în martie, mijlocul lunii august aducând o tendință de creștere a numărului de jocuri amicale, parte a pregătirii noului sezon competițional, 2020-2021. Care va fi cel de-al unsprezecelea consecutiv pentru Herbert Müller, născut în 3 septembrie 1962 în Timișoara, pe banca tehnică a prim-divizionarei germane de handbal feminin Thüringer HC, campioană națională între 2011 și 2016 în 1. Bundesliga cu antrenorul principal din Banat. Un model de continuitate atât de necesar în sport, fostul junior al alb-violeților Politehnicii aniversând în iulie 10 ani de activitate la cârma celor din Erfurt. Cu care aseară a câștigat la scor în Cehia o partidă de verificare în fața unei merituoase exponente a Ligii Florilor în campania 2019-2020 în Cupa EHF, CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

Prim divizionara ardeleană a trecut anul acesta, în 22 ianuarie 2020, prin Timișoara, câștigând cu 25-46 în sala de sport a UVT în 16-imile de finală ale Cupei României la handbal feminin, în fața reprezentantei orașului de pe Bega pe semicercul senioarelor, CSU UVT, iar boltă în timp, CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a jucat aseară, vineri, la Most, în Cehia, un meci internațional amical ca parte a unui turneu de pregătire în compania unei formații din 1. Bundesliga antrenate de un tehnician născut în Timișoara, Herbert Müller.

S-a detașat la scor în repriza a doua gruparea din Erfurt, învingătoare cu 34-26, la pauză 13-12, cele mai multe goluri pentru ardelence fiind înscrise de Ardean-Elisei, șase, cu mențiunea că elevele lui Horațiu Pașca vor juca și sâmbătă în turneul de la Most, cu gazda DHK Banik.

Thüringer HC, campioană a Germaniei în perioada 2011-2016, după ce clubul din Erfurt contura eventul campionat-cupă în chiar primul sezon cu Herbert Müller la timonă, 2010-2011, s-a situat pe locul 5 în 1. Bundesliga la ora întreruperii în martie 2020 a ultimei ediții, după disputarea a 4 întâlniri din retur, înregistrând 12 succese și 5 eșecuri, la zece puncte în urma liderului cu un meci în plus jucat Borussia Dortmund. Echipa din Erfurt mai era devansată în ierarhia cu 14 participante la oprirea competiției și de SG BBM Bietigheim și TuS Metzingen – ambele pe podium, respectiv HSG Blomberg-Lippe.

Participantă de tradiție în deceniul trecut în EHF Champions League, Thüringer HC va debuta în curând încă din cel de-al doilea tur preliminar al European League Women, fostă Cupa EHF, în compania austriecelor de la WAT Atzgersdorf, cu mențiunea că Herbert Müller este și selecționer al naționalei feminine a Austriei. În același tur preliminar este implicată și Dunărea Brăila, din cel de-al III-lea urmând a intra în cursă prim-divizionara din Buzău, iar din ianuarie 2021, în faza grupelor, Minaur Baia Mare.

Müller juca pentru handbaliștii juniori ai Politehnicii între 1976 și 1980, după care părăsea România cu părinții, continuându-și cariera pe semicerc la Augsburg, unde a și făcut primii pași în antrenorat încă din 1984, la TSG. Actuala sa echipă, Thüringer HC, a mai câștigat 1. Bundesliga și în 2018, în 2019 devenind vicecampioană dar și câștigătoare a Cupei Germaniei.

În România, startul noii ediții 2020-2021 a fost amânat pentru luna septembrie, atât la masculin cât și la feminin, reuniunile pilot de probă ale noului sezon fiind programate în primele zile ale lunii viitoare cu ocazia turneelor de promovare, urmate de reuniunile Final4 ale Cupei României, și cea a băieților tot la București, și cu participarea poliștilor Timișoarei, peste aproximativ o lună. Ulterior, primele câteva etape din noua campanie în Liga Zimbrilor se vor derula sub forma unor turnee de sală. 

Clasamentele la zi la întreruperea sezonului de tristă amintire 2019-2020, pe coloana dreaptă a secțiunii Handbal.

The post Herbert Müller, născut în Timișoara și 4 ani junior la Poli, la aniversarea unui deceniu plin la cârma lui Thüringer HC, în 1.Bundesliga. Vineri, 34-26 în Cehia cu CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*