Hlistei s-a întors acasă, dar în…„alb-violet”: „Meci special cu UTA, arădenii vor pierde greu puncte pe acest stadion”

UTA și Rapid și-au împărțit punctele în cadrul rundei cu numărul 8 al Ligii 1. Bucureștenii au condus cu 2-0 la Arad, prin „dubla” lui Albu, dar „roș-albii” au avut forța să revină în ultimele 10 minute, prin Hora și Antal. Mai mult, la cum s-a jucat în repriza a doua, „Bătrâna Doamnă” chiar are regretul că nu a obținut mai mult.

În efectivul Rapidului și-au găsit locul și 5 foști fotbaliști utiști, trei dintre ei titulari: Moldovan, Albu și Hlistei și alți doi intrați pe gazon spre final, Moise și Stahl. Alexandru Albu și-a luat o porție sănătoasă de înjurături după ce declarase că va sări pe sus dacă va marca împotriva fostei sale echipe, în timp ce restul foștilor jucători ai echipei fanion a Aradului nu au beneficiat de un „tratament” special.

Dintre toți, Cătălin Hlistei a fost cel mai atașat de culorile „roș-albe”, fiindcă a  evoluat destule sezoane acasă, la UTA. De altfel, mijlocașul lateral ajuns la 27 de ani a făcut parte din echipa ce a pornit actualul proiect utist, în 2013, din Liga 4-a, promovând până în eșalonul secund cu arădenii. A fost chiar printre protagoniști, numai în Liga 2-a reușind 9 goluri și 8 pase decisive în 47 de meciuri pentru echipa emblemă a orașului fanion.

În vara anului 2018, UTA a renunțat prea ușor la serviciile sale, a ajuns sub comanda lui Laszlo Balint la Snagov, iar ulterior la Rapid. Relațiile sale cu suporterii UTA-ei au rămas – în general – bune, cu atât mai mult cu el a refuzat să-i țină isonul galeriei rapidiste când aceasta a înjurat-o pe UTA sau a scandat în favoarea „fraților” de la Poli Timișoara.

Vineri seara, îmbrăcat în…„alb-violet” Hlistei a făcut un meci discret împotriva fostei sale echipe, la prima vizită pe noua arenă „Francisc Neuman”. „A fost greu, toată lumea știe că pentru mine este un meci special. M-am întors acasă, e prima oară când intru pe stadion, nu am fost nici măcar în vizită. UTA este o echipă bună, e greu să-i bată cineva acasă. Din punctul meu de vedere a fost un rezultat echitabil, prima repriză a fost a noastră, a doua a fost a lor. Ne-am retras și nu am știut să gestionăm finalul de meci. E a doua oară când luăm goluri pe final, dar suntem la fel de uniți. Câștigăm împreună, pierdem împreună, cu toate că este frustrant să nu plecăm cu toate cele puncte. Mergem înainte, vine meciul cu Mediaș, vrem să luăm cele trei puncte. De altfel, avem două meciuri la rând pe teren și propriu și vizăm toate punctele”, a spus mijlocașul arădean la finalul disputei cu UTA.

În fine, rapidistul a vorbit și despre trimiterea antrenorului Mihai Iosif în tribune, prin decizia de ultim moment a celor de la LPF cu privire la antrenorii fără Licența PRO. „A fost o atmosferă ciudată în vestiar, am aflat cu doar două ore înainte de meci că domnul Mihai Iosif nu va fi pe bancă. E greu fără antrenor, mai ales că pregătim toată săptămâna ceva și nu poate să ne dea indicații, să ne trasnmită ce dorește dânsul”, a mai punctat Cătălin Hlistei.

Deocamdată, arădeanul nu a marcat pentru giuleșteni în Liga 1, dar a fost golgheterul lor în Liga 2-a, cu 14 reușite.

FOTO: Claudia Carp

0
0

Articolul Hlistei s-a întors acasă, dar în…„alb-violet”: „Meci special cu UTA, arădenii vor pierde greu puncte pe acest stadion” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*