Hora nu pune preț pe titlul de golgheter al UTA-ei: „Sper să dea Erico două goluri duminică și să fim cu toții fericiți pentru îndeplinirea obiectivului”

Ioan Hora a redevenit golgheterul UTA-ei în Liga 1 cu golul din meciul cu Poli Iași, însă reușita sa nu a contat decât pentru statistică. Arădenii au pierdut cu 1-2 pe teren propriu cu fosta „lanternă roșie” și încă au emoții cu privire la evitarea locul de baraj.

„Mediașul – o echipă cu un stil aparte, dar am lucrat ca să câștigăm cele trei puncte”

Duminică, la Arad, sosește Gaz Metan Mediaș, formație pentru care Hora a evoluat în sezonul trecut.  „Ne așteaptă un meci extrem de greu, cu o încărcătură foarte mare, dar cred că suntem pregătiți să luăm cele trei puncte, pentru că sunt vitale pentru salvarea noastră. Nu cred că vom avea o abordare diferită în funcție de celalalte rezultate, noi toată săptămâna am lucrat ca să câștigăm cele trei puncte, așa e cel mai simplu pentru noi, fără calcule. Cred că va fi un meci în care fiecare jucător va da totul pentru a obține cele trei puncte. Mediașul e o echipă puternică, o echipă cu un stil aparte, dar cred că ne-am făcut bine temele pentru acest meci. În momentul de față, acesta e cel mai important meci din acest sezon. Nu cred că e un avantaj că ultima oară i-am bătutu pe cei de la Gaz Metan (2-1, la Mediaș, în luna februarie), noi trebuie să fim focusați pe scopul nostru. Dacă suntem bine mental cred că putem bate pe oricine”.

„Suporterii ne-ar da un suflu nou, păcat că decizia nu s-a luat mai repede”

Ieri, președintele Iohannis a declarat că începând cu data de 15 mai, spectatorii vor putea reveni pe stadioane, la o capacitate de 25%, însă momentan este neclar dacă suporterii vor reveni pe arene încă din acest weekend. La Arad, însă, prezența suporterilor la meciul cu Gazul ar putea fi o sabie cu două tăișuri, căci jucătorii au cam fost criticați după eșecul cu Poli Iași. „Indiferent câți sunt, suporterii sunt bineveniți pentru că ne dau un suflu nou. Cred că e benefică această decizie, păcat că nu s-a luat mai devreme. Oricum vom avea presiune, e important ca noi să ne vedem de joc, dacă stăm cu urechile doar în tribună, cred că va fi un dezavantaj pentru noi. Noi trebuie să fim focusați pe meci și pe cele trei puncte”, a mai punctat experimentatul atacant.

Nă găsesc explicații pentru diferența de puncte dintre meciurile de acasă și cele de afară

Parcursul din sezonul regulat, cu rezultate mai bune pe teren străin decât acasă (11 puncte acasă, 26 în deplasare), a continuat și în play-out (3 puncte acasă, 6 în deplasare): „Nu îmi explic de ce jucăm mai bine în deplasare decât acasă, ne întrebăm acest lucru de la începutul sezonului. Dacă am găsi răspunsuri probabil nu s-ar mai întâmpla așa. Sperăm ca noi să fim cum am fost cu Sepsi sau cu Chindia, în tur, pentru a reuși victoria duminică. Gazonul arată tot mai bine, sperăm să fie bun și la ora meciului și să ne avantajeze din punct de vedere tactic sau calitativ”, mai consideră Hora.

Nu se gândește la titlul de golgheter, dar nici la ce va face din sezonul următor

Cu cele 6 reușite în prezenta stagiune a Ligii I, Hora e golgheterul arădenilor, având o reușită mai mult decât fundașul central Erico da Silva. „Titlul de golgheter nu e o miză pentru mine, sper să dea Erico două goluri duminică, să învingem cu 2-0 și să fim cu toții fericiți pentru îndeplinirea obiectivului”, a mai afirmat atacantul „roș-albilor”.

Contractul „vârfului” originar din Oradea cu UTA se încheie în această vară: „Deocamdată nu mă gândesc la ce va fi din sezonul viitor, mă gândesc doar să terminăm bine acest sezon pentru a putea merge cu fruntea sus în vacanță sau acasă”.

Ioan Hora a strâns 1896 de minute în acest sezon de primă ligă, în care a marcat șase goluri și a oferit un „assist”

0
0

Articolul Hora nu pune preț pe titlul de golgheter al UTA-ei: „Sper să dea Erico două goluri duminică și să fim cu toții fericiți pentru îndeplinirea obiectivului” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*