Hora și Shlyakov îl pun pe gânduri pe Balint, cine va juca lângă Benga cu Dinamo? „Toți au încrederea mea totală”

„Bătrâna Doamnă” mai are două absențe certe pentru meciul de mâine seară cu Dinamo, pe atacantul Albert Voinea (în revenire după o accidentare) și fundașul Erico da Silva (suspendat). Laszlo Balint a uimit puțin astăzi când a anunțat faptul că Ioan Hora este din nou apt din punct de vedere medical.

Timp de trei zile, experimentatul atacant al UTA-ei și-a tratat leziunea musculară la Belgrad, la tămăduitoarea Marijana Kovacevic. „Hora a fost în Serbia să încerce acel tratament. Se pare că lucrurile au funcționat, însă rămâne de văzut dacă merită riscul de a-l folosi la acest meci. Mă refer la faptul că ar risca o recidivă, trebuie să fim foarte atenți din acest punct de vedere”, menționat Balint.

De ieri, e bun de joc și Evgenyi Shlyakov, însă antrenorul arădenilor nu e convins sută la sută să-i dea un tricou de titular cu Dinamo. „Va fi, bineințeles, în lot,  rămâne să vedem cum va decurge jocul.  E clar că trebuie să îl integrăm cât se poate de repede, să îl conectăm la tot ceea ce înseamnă fotbalul românesc, e cu totul altceva față de ceea ce era el obișnuit până acum. Pe de altă parte, e clar și că trebuie să simtă ritmul competiției. Procesul lui de integrare în colectivul nostru decurge bine, Evgenyi se comportă foarte bine chiar dacă există cumva o oarecare barieră din punct devedere al comunicării.  Chiar mă bucur că absolut tot ce ține de comportamentul le cel al unui fotbalist profesionist care știe ce vrea de la cariera lui și de la acest capitol UTA, ce  înseamnă foarte mult pentru el”, a mai explicat Gyuszi Balint.

Alți doi străini au avut mici probleme în această săptămână. Modestas Vorobjovas a făcut un meci modest la Iași și chiar a fost schimbat la pauză, iar brazilianul Roger jr. a simțit o încărcătură pe mușchi și nu s-a antrenat 100%. „În cazul lui Mode a fost pur și simplu un moment în care din punct de vedere al formei sportive a cunoscut un ușor regres, e normal, e firesc. Încrederea noastră în Mode, că și în toți jucători, rămâne la fel, la un nivel cât se poate de înalt. Mode e un jucător important, a demonstrat asta și sunt convins că și el conștientizează că trebuie să țină nivelul constat pentru că poziția sa în teren o impune. E nevoie de siguranță, de eficiență, pe acea poziție și sunt convins că Mode va evolua din ce în ce mai bine și în perioada următoare. Roger va fi apt pentru mâine, sunt probleme mici musculare inerente. Am jucat patru meciuri în 16 zile, nu e ușor și mai ales pentru Roger, care a făcut un efort considerabil. Cifrele spune treaba asta, inclusiv ca parametri fizici el a arătat foarte bine. A alergat foarte mult, s-au văzut și realizările lui în randamentul colectiv al echipei. Din fericire, nu e nimic grav, l-am menajat zilele trecute, a făcut tratament, tot ce se impunea să facă pentru a fi apt mâine la ora jocului”, a mai afirmat „principalul” arădenilor.

Contra „câinilor roșii”, UTA nu va putea folosi cuplul de fundași centrali titulari. Erico e suspendat, dar revine Benga, suspendat o singură etapă după eliminarea suferită cu FC Argeș. Va fi din nou trimis pe teren Florin Ilie, care a avut partea sa de vină la golul ieșenilor. „Plusuri și minusuri pentru Ilie, la fel ca pentru toți jucătorii. Le-am discutat, le-am analizat, sunt chestiuni peste care trebuie să trecem foarte repede și să le înțelegem. Mă bucur că a intrat și a ajutat echipa, eu am spus-o și nu o dată, absolut toată lumea din vestiar este foarte importantă pentru ce ne propunem.  Concurența este benefică, fiecare jucător trebuie să conștientizeze că e nevoie de sacrificii. Până la urmă, acest progres individual și colectiv presupune sacrificii, iar jucătorii sunt dispuși să și le asume și se vede. Sunt jucători ca Ilie, Bustea, care au intrat cu elan, entuziasm, chiar dacă sunt plusuri și minusuri pentru toți, inclusiv pentru mine. Nu se poate spune despre cineva că nu are și minisuri în timpul unui meci. Dar, trebuie să rămânem inteligenți, să facem o analiză obiectivă după fiecare meci și să ne canalizăm energiile mereu pentru meciul următor”, a mai explicat Laszlo Balint.

0
0

Articolul Hora și Shlyakov îl pun pe gânduri pe Balint, cine va juca lângă Benga cu Dinamo? „Toți au încrederea mea totală” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*