Hotărârea Prefecturii Arad, desființată de autoritățile centrale: Bazele sportive destinate amatorilor rămân închise!

Sâmbătă, autoritățile locale ieșeau la rampă cu o serie de decizii luate sub sloganul: „Redeschidem Aradul”, fără – însă – a ține cont de „tabloul” făcut de la nivel de central, de ministere, în contextul pandemiei de coronavirus. Cel puțin hotărârea: ”Începând cu data de 01.06.2020, se reia activitatea pe terenurile de sport în aer liber” nu se poate pune în practică, pentru simplul fapt că administratorii bazelor riscă amenzi dure sau chiar dacă își deschid porțile pentru amatori.

Sau, dacă cei din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al Județului Arad chiar ar fi dorit să nu bage în ceață în special practicanții de minifotbal la nivel amator ar fi venit cu niște precizări necesare. Cum ar fi: ”Începând cu data de 01.06.2020, se reia activitatea pe terenurile de sport în aer liber doar pentru sportivii profesioniști pentru antrenamente în grupuri de câte trei persoane. Sau începând cu data de 01.06.2020, se reia activitatea pe terenurile de sport în aer liber pentru practicanții tenisului cu piciorul”. Pentru că acestea sunt singurele condiții în care bazele sportive în aer liber pot funcționa de la 1 iunie, coroborate cu celelalte măsuri de dezinfectare și igienizare prezente în protocolul pe sănătate.

Bineînțeles, din informațiile noastre, toate bazele sportive din Arad au decis să nu-și asume riscuri, cu speranța că după 15 iunie, va urma un nou val de relaxări și atunci vor putea cu adevărat să-și reia activitatea. „Fiind la București săptămâna trecută, am discutat direct cu președintele și secretarul Federației Române de Minifotbal și  știam că nu vom putea relua competițiile la Liga Desavoia de la 1 iunie. Apoi, acel anunț venit dinspre Prefectura Arad ne-a dat speranțe că putem începe în acest weekend, dar nu avem legal această posibilitate. Dar, nu e o mare problemă, cum am stat aproape trei luni, nu murim încă două săptămâni, căci eu zic că după 15 iunie noul set de relaxări ne va permite să ne întoarcem cu adevărat pe teren”, ne-a spus Cristi Lăzău, co-organizator al Ligii Desavoia.

Așadar, echipele angrenate în campionatele de la „Bendea” rămân pe tușă încă cel puțin două weekenduri. În primele două eșaloane mai sunt de disputat 8 etape, existând date disponibile în calendar pentru a fi finalizate.

 

0
0

Articolul Hotărârea Prefecturii Arad, desființată de autoritățile centrale: Bazele sportive destinate amatorilor rămân închise! apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*