Iacob: „Să nu facem înmormântare, a fost un simplu accident. Vom promova de pe primul loc!”

Nici cel mai împătmit parior nu ar fi mers pe un eșec intern al UTA-ei, contra celor de la Turris, cu patru goluri încasate. În precedentele 12 confruntări disputate pe „Motorul”, liderul ligii secunde încasase un singur gol, contra Mioveniului, adică singura echipă ce a plecat cu punct acasă.

Cu atât șocul a fost mai mare, inclusiv din partea antrenorului Laszlo Balint, care nu se aștepta ca apărarea să fie atât de permeabilă. Inclusiv portarul Iacob și-a stricat recordul și a retrăit după aproape 6 ani neplăcerea unei „goleade”. „Apăram poarta Brașovului în Liga 1 și am pierdut la Astra cu 5-0. De atunci nu am mai luat atâtea goluri, maxim trei într-un meci. Nu e deloc plăcut ceea ce am trăit noi astăzi, iar principala explicație ar  fi lipsa meciuriloe amicale. Dacă am fi susținut teste cu echipe de nivelul nostru, sau măcar apropiat de el, am fi gestionat altfel multe dintre fazele meciului de azi. Nu e totuna că joci în familie și începi să cunoști intențiile și posibilitățile colegilor tăi și alta să ai în față alți jucători, care te pot surprinde. În general meciurile amicale sunt destinate să găsești și să repari greșelile pe care le comiți, dar noi nu am avut această posibilitate. Am jucat direct pe puncte și a văzut toată lumea ce a ieșit. Vă dați seama că ne pare extrem de rău că nu am debutat cu o victorie ce ne-ar fi apropiat și ma mult de obiectivul nostru, dar nu e nimic pierdut”, spune titularul dintre buturile utiste.

Iacob își recunoaște vina de la golul de 1-1, înscris de Tescan. „Inițial, am zis că o să boxez balonul, iar apoi am vrut să-l prind și a ieșit acea respingere nefericită. După cum știu și fanii noștri, nu obișnuiesc să comit astfel de erori, dar, din păcate, s-a întâmplat acum. Însă, e mai puțin important cine a greșit la o fază sau alta. Așa cum câștigăm în 11, plus cei care vin de pe bancă, tot așa și pierdem. Eu am aceeași totală încredere în colegii din fața mea, sper să aibă și ei în mine, până la urmă am demonstrat cu toții de ceea ce suntem în stare ajungâng pe primul loc. Astăzi, a fost un simplu accident, provocat și de absența suporterilor noștri de pe stadion, dar ne vom reveni”, a adăugat goal-keeperul de 26 de ani.

Optimismul lui Florin Iacob nu se oprește aici. „Important este să nu facem înmormântare după acest joc, ci să ne privim ochi în ochi și să abordăm cu maximă încredere și determinare partida cu Petrolul. S-a format un grup prea puternic și unit la UTA pentru a se destrăma după o înfrângere, fie ea și una grea, cu patru goluri încasate. Eu rămân convins că vom promova în Liga 1 de pe primul loc, doar că suspansul va fi puțin mai mare acum. Trebuie să ținem capul ridicat și să demonstrăm în meciurile ce urmează că suntem cei mai buni”, a concluzionat portarul originar din Brașov.

Iacob a încasat în total 13 goluri în cele 24 de runde scurse până la „înghețarea” sezonului regulat, fiind de departe cel mai bun portar din Liga 2-a conform cifrelor InStat.

0
0

Articolul Iacob: „Să nu facem înmormântare, a fost un simplu accident. Vom promova de pe primul loc!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*