Iarba verde… din deplasare!

Viitorul Pandurii Tg. Jiu – FC Petrolul Ploiești 1-3 (1-2)

Marcatori: Țegle (6, pen.)/Vajushi (34, penalti), Constantinescu (36), Saim Tudor (90+2).
Viitorul Pandurii: Moga – Ciul (64 Buleică), Lixandru, Misăraș (46 Dragu), Copaci – Țegle (cpt), Cioiu (46 Prejmerean) – Buturcă (56 Vulpe), Bădăuță (64 D. Buia), Gîrbiță – Paraschiv. Antrenor: Cristian Lupuț.
FC Petrolul: Avram – Olaru, Lică, Meijers (54 Ekollo), Țicu – Mondragon – Constantinescu, S. Pană, Roige (cpt) (87 Saim Tudor), Vajushi – Buhăescu (67 Arnăutu). Antrenor: Octavian Grigore.
Au arbitrat: Vasile Buzea (București) – Ovidiu Timar (Oradea) și Călin Cimponeriu (Lugoj).
Jucătorul meciului: Constantinescu.

După un meci cu două penaltiuri și patru goluri, Petrolul s-a impus pe terenul Viitorului Pandurii Tg. Jiu, în restanța din etapa a treia a fazei play-out, ploieștenii confirmând, încă o dată, că se simt mai bine în meciurile din deplasare, unde au un randament excelent, decât pe teren propriu, unde, practic, au ”pierdut sezonul” . Chiar dacă gazdele au fost cele care au deschis scorul, prin Țegle (6, pen.), „lupii” și-au adjudecat cele trei puncte cu reușitele lui Vajushi (34, pen.), Constantinescu (36) și Saim Tudor (90+2), impresia generală fiind că tânăra echipă a gazdelor nu putea pune probleme reale mult mai stabilei distribuții propuse de Tavi Grigore.
„Lupii” au plecat, practic, cu handicap în duelul de la Tg. Jiu, în condițiile în care, după nici cinci minute de joc, „centralul” Vasile Buzea a dictat o lovitură de pedeapsă, la un duel, purtat undeva în dreapta careului, între Olaru și Gîrbiță. Cum, de la punctul cu var, Țegle (6) nu i-a lăsat vreo speranță lui Avram, „căpitanul” gorjenilor transformând lovitura de pedeapsă cu un șut la care mingea a „mușcat” bara din stânga sa înainte să intre în plasă, petroliștii s-au văzut nevoiți să declanșeze prematur o cursă de urmărire, în tentativa de a obține un rezultat care să le aducă măcar palida consolare a ocupării primului loc în Grupa B de play-out.
Egalarea putea veni repede, dar Silviu Pană (8) n-a pus suficientă forță într-o lovitură de cap trimisă de la șase metri, lateral stânga, și i-a dat șansa lui Moga să prindă balonul. A urmat o dublă ocazie, cu Constantinescu și Buhăescu (20) nereușind, din marginea careului mic, să împingă balonul în plasă, iar presiunea elevilor lui Octavian Grigore avea să dea, până la urmă, roade, petroliștii „răsturnând” tabela cu două goluri marcate la interval de doar câteva zeci de secunde.
Vajushi (34) a fost cel care a restabilit echilibrul, mijlocașul albanez executând perfect, în stânga lui Moga, un penalti acordat la un fault comis de Bădăuță asupra lui Lică, fundașul „galben-albaștrilor” urmărind o minge respinsă de portar după un „cap” al lui Mondragon. Apoi, Constantinescu (36) și-a adus echipa în avantaj, cu un șut de la 18 metri, zonă centrală, trimis în dreapta goalkeeperului gazdelor, și Petrolul anula, astfel, startul greoi, intrând în avantaj la cabine.
Jocul a fost la fel de disputat și după reluare, însă, față de prima repriză, golurile au întârziat să apară. Arnăutu (67) a irosit o bună ocazie, cu un șut din careu, respins de către Moga, pentru ca, la cealaltă poartă, Prejmereanu (71) să-l evidențieze pe Avram. Imediat, Darius Buia (72), aflat nu departe de centrul terenului, a fost gata să-l suprindă pe portarul „lupilor” cu o execuție spectaculoasă, jucătorul gazdelor expediind, mai apoi, și o „torpilă” de la aproape 30 de metri, la care Avram (74) s-a întins și a deturnat în corner! Paraschiv (81), cu un șut ce a ocolit de puțin ținta, a trecut și el pe lângă egalare, iar „lupii” au rezistat până în prelungiri, atunci când Saim Tudor (90+2) l-a păcălit pe Moga, cu un șut de la 14 metri, lateral dreapta, și a stabilit scorul final al întâlnirii.
S-a terminat, astfel, 3-1 pentru Petrolul, iar, cu 38 de puncte, echipa petrolistă ocupă acum, solitară, prima poziție a clasamentului Grupei B. Duminică, de la ora 12.30, „galben-albaștrii” vor avea parte de ultima deplasare a sezonului, pe terenul Unirii Slobozia, o formație care luptă pentru evitarea retrogradării.

Foto: Cristi Stavri

Clasament play-out, seria B

Loc Echipa                        M V E Î Gol. Pct
1. FC Petrolul Ploieşti         4 2 1 1 5-3 38
2. Viitorul Pandurii Tg. Jiu   4 1 0 3 9-11 35
3. SCM Gloria Buzău           3 1 2 0 5-3 31
4. CS Concordia Chiajna      4 2 1 1 5-4 31
5. CS Muncitoresc Reșița      3 2 0 1 4-1 25
6. AFC Unirea 04 Slobozia    3 1 2 0 4-2 24
7. CS Aerostar Bacău          3 0 0 3 2-10 10

Meciurile Etapei 5

23 aprilie, 17:00
SCM Gloria Buzău – CS Aerostar Bacău
25 aprilie, 12:00
ACS Viitorul Pandurii Tg Jiu – CS Muncitoresc Reșița
25 aprilie, 12:30
AFC Unirea 04 Slobozia – FC Petrolul Ploieşti

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*