Idriz Batha speră să se claseze cu UTA în „careul de ași” al Ligii 1: „În România sunt 3-4 echipe de calitate, restul sunt de valoarea celor din Albania”

Doi sunt utiștii integraliști în debutul noului sezon în Liga 1, Florin Iacob și Idriz Batha. Portarul UTA-ei este și căpitanul echipei, iar mijlocașul albanez se dovedește, cel puțin până acum, cea mai inspirată achiziție estivală a arădenilor. Batha e „cheia” ce rotește mecanismul „roș-alb”, fiind la fel de important atât pe faza ofensivă, cât și cea defensivă.

„Cu Mediașul, cel mai greu meci de până acum”

Singura „pată” din jocul fotbalistul de 29 de ani ar fi ușurința cu care încasează cartonașe galbene, deși e clar că intrările tari fac parte din ADN-ul său. Batha a ajuns deja la trei „galbene” și la următorul va fi nevoit să ia loc în tribune. „Este un lucru normal pentru mine să iau cartonașe galbene. Bineînțeles că mi-aș dori să joc în fiecare meci, dar așa e la fotbal, când iei patru avertismente ești suspendat. Sper, însă, ca acest lucru să nu se întâmple prea curând. Oricum, pentru mine cel mai important este meciul cu Mediașul, ne dorim să câștigăm, de abia apoi ne vom gândi la partida cu Rapidul și dacă eu voi putea juca sau nu”, a menționat albanezul.

„Închizătorul” este convins că UTA va avea parte de o adevărată provocare la Mediaș: „Din punctul meu de vedere, meciul ce urmează este cel mai greu de până acum. Gazul are o echipă bună, am văzut două meciuri de-ale lor. Poziția lor din clasament nu reflectă realitatea, din punctul meu de vedere, va fi ca o finală pentru noi”. 

Speră să intre în vederile echipei naționale: „De fiecare dată aștept un semnal”

Idriz Batha nu este foarte impresionat de nivelul Ligii 1 față de prima ligă albaneză. „Nu sunt mari diferențe. Poate, campionatul albanez este bazat mai mult pe aspectul fizic, arbitrii te lasă să joci puțin mai tare. Aici sunt 3-4 echipe cu calitate, dar restul sunt de valoarea celor din Albania. Este greu de spus acum unde poate termina campionatul, eu sper să fim în primele patru la final”, mai afirmă utistul, aflat la prima experiență peste hotare. Dacă va confirma în Liga 1, Batha ar putea intra în sfârșit în vederile echipei sale naționale. „Este greu în Albania, de fiecare dată aștept un semnal din partea echipei naționale,  inclusiv în trecut, când jucam foarte bine în campionatul intern. Dar acum sunt la UTA, vreau să joc cât mai bine aici, nu prea mă gândesc la echipa națională”, mai susține fotbalistul.

Slăbiciunea lui Batha: „Fiica mea este totul pentru mine, pentru ea joc”

La finalul disputei cu FC Voluntari, Idriz Batha a salutat galeria „roș-albă” purtându-și ăe umeri fetița, sosită recent la Arad împreună cu soția sa. „Ea este totul pentru mine, pentru ea joc, sunt mai relaxat, dar pe de altă parte și mai motivat acum că familia mea e aici. Cât despre suporteri, este foarte bine pentru noi, cei din teren, că ei umplu stadionul și ne susțin pe tot parcursul meciurilor”, a încheiat mijlocașul albanez, care încă nu a spart gheața în Liga 1, deși a avut deja câteva șuturi periculoase poartă spre poartă. Numai sezonul trecut, la FK Tirana, Batha a marcat 9 goluri, iar în total are nu mai puțin de 47 de reușite în prima ligă albaneză.

Înainte de a veni la UTA, Idriz Batha a mai evoluat la Partizani, Besa Kavaje, FK Teuta, Flamutari și FK Tirana și este cotat la 400 de mii de euro pe transfermarkt.com.

0
0

Articolul Idriz Batha speră să se claseze cu UTA în „careul de ași” al Ligii 1: „În România sunt 3-4 echipe de calitate, restul sunt de valoarea celor din Albania” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*