Ieri, simulare de incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti

F. T.

Ieri dimineaţă, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova au luat în calcul ipoteza nefericită a producerii unui incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.
În acest context, potrivit scenariului pregătit şi pus în practică, a avut loc un exercițiu de evacuare, la care a participat şi personalul instituţiei spitaliceşti, luându-se în calcul situaţia în care flăcările ar cuprinde spitalul. La locul intervenţiei au fost mobilizate o autospecială de stingere, una de intervenţie şi salvare de la înălţime, o ambulanţă şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.
Simularea a fost explicată de către Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt al pompierilor prahoveni, prin faptul că, „în cazul producerii unei situații de urgenţă generate de un incendiu la o unitate spitalicească cu paturi, atât prima intervenție a personalului la locul de muncă este de importanţă majoră, cât şi viteza de reacție și punerea în practică, de către personalul specializat al ISU, a procedurilor de evacuare a persoanelor din zonele de risc”.
De asemenea, într-un comunicat de presă al pompierilor prahoveni se mai precizează faptul că „siguranţa în spitale este esențială pentru noi toți. Drept urmare, în perioada următoare vor fi organizate astfel de activități la toate unitățile sanitare cu paturi”.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*