,,Îi omoram și îi aduceam înapoi, la unii nu reușeam” Asistentul a ucis peste 130 de oameni

Niels Hoegel are 40 de ani, este asistent medical, și a fost încarcerat pe viață în februarie 2015 pentru două crime și mai multe tentative de crimă asupra unor pacienți internați în spitalul Delmenhorst, în orașul Bremen, dar poliția precizează că ar fi ucis aproximativ 90 de persoane, sau cel puțin doar pentru acestea au găsit dovezi. 

Recent, anchetatorii au dezgropat cadavrele a mai mulți pacienți iar după analiza trupurilor rezultă că Niels a ucis mult mai mulți oameni. Procurorul-șef a declarat: ,,Există dovezi pentru aproape 90 de crime și sunt la fel de multe cazuri care nu pot fi dovedite. Eu am rămas fără cuvinte”.

Hoegel a recunoscut că a injectat pacienți cu un medicament care le provoca insuficiență cardiacă sau oprirea sistemului circulator, pentru ca, apoi, tot el să îi învie. Atunci când acest lucru îi reușea, el trecea drept un salvator și un erou în fața colegilor lui.

A mai mărturisit că se simțea euforic atunci când reușea să aducă un pacient înapoi și că era distrus atunci când dădea greș. În urma acestor mărturisiri, poliția a dezgropat peste 130 de cadavre pentru a testa dacă exista în ele acel tip de medicament pe care criminalul îl utiliza, deși în multe cazuri e prea târziu fiindcă trupurile au fost incinerate.

Între timp Hoegel a recunoscut că e vinovat de moartea a 30 de oameni, le-a spus și numele. Cazul s-a prelungit încă din 2005 când un coleg a fost martor în timp ce criminalul injecta un pacient. Acel pacient a supraviețuit și asistentul a fost arestat, la acea vreme fiind încarcerat doar pentru șapte ani și jumătate, pentru tentativă de crimă.

Cazul a apărut în presă și o femeie a sunat poliția precizând că bănuiește că și mama sa a fost ucisă în același fel. Hoegel a fost închis pe viață în 2015, dar la acea vreme nu era clar de câte morți se face vinovat. Adevărul este că anchetatorii s-ar putea să nu afle numărul exact niciodată.

Sursa: ziarul.biz

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*