Ilegalități în Primăria Lugoj? Autoritățile locale vor demolarea parcării celui mai elegant restaurant din oraș

Parcarea cunoscutului restaurant J’Adore nu împlinește condițiile legale și, pe cale de consecință, va trebui demolată. Aceasta este concluzia la care au ajuns edilii orașului.”Sper ca deținătorii J’adore să accepte în al 12-lea ceas că lucrurile trebuie să intre în legalitate și să facă ceea ce este necesar în acest sens, respectiv să demoleze singuri parcarea și să plătească Municipiului Lugoj costurile utilizării acestui teren pentru cei cinci ani de activitate. Doar apoi vor putea să solicite utilizarea acestuia, în limitele legii și doar pentru o parte din terenul ocupat în prezent”, spune Claudiu Buciu, primarul municipiului Lugoj.

În acea zonă, nu este permisă construirea de pensiuni sau restaurante

Edilul șef precizează că ”Toate acestea s-au aprobat în ciuda faptului că, în conformitate cu PUG-ul Lugojului (UTR 19 – unitatea teritorială de referință 19), în acea zonă, nu este permisă construirea de clădiri cu funcțiunea de pensiune sau restaurant”.

Terenul parcării se află în proprietatea municipiului Lugoj

Cel mai grav este, conform primarului, faptul că ”terenul aferent parcării acestui complex se află în proprietatea Municipiului Lugoj, proprietarii clădirilor folosindu-l în mod nelegal. Fără o parcare, cu un anumit număr de locuri, tot acest complex nu poate funcționa legal. Deci va trebui închis până la reglementarea situației (dacă va fi juridic posibil). Mai mult, colegii din Primărie care emit autorizații de funcționare pentru astfel de activități au încălcat la rândul lor legea, autorizând această activitate”.

Articolul 33 din Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții spune: “construcţiile executate fără autorizaţie de construire pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului, … vor putea fi desfiinţate pe cale administrativă de autoritatea administraţiei publice de pe raza unităţii administrativ-teritoriale unde se află construcţia, fără emiterea unei autorizaţii de desfiinţare, fără sesizarea instanţelor judecătoreşti şi pe cheltuiala contravenientului.”

Desființarea este obligatorie, mai transmite primarul Claudiu Buciu, fiind posibil a fi efectuată fără ca ea să necesite existența unei autorizații de desființare.

Articolul Ilegalități în Primăria Lugoj? Autoritățile locale vor demolarea parcării celui mai elegant restaurant din oraș apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*