Ilie a rămas la UTA cu un obiectiv personal important: „Îmi propun să prind naționala”, dar și cu gândul la play-offul Ligii 1: „Important este să începem bine”

UTA merge pe continuitate în special în compartimentul defensiv. După portarii Iacob și Balauru și fundașii Tomozei și Erico Da Silva, Florin Ilie (29 de ani pe 18 iunie) și-a prelungit și el contractul cu „roș-albii” până în vara anului 2022. Apărătorul originar din Alba Iulia se înțelesese verbal cu conducerea arădenilor imediat după ultima etapă a play-outului, dar contractul l-a semnat doar acum.

Puternicul fundaș a început sezonul ca titular, dar după eroarea de la Pitești, când Malele înscria primul său gol în Liga 1, a trecut pe bancă. Treptat, cuplul Erico – Benga s-a sudat, dar  problemele cu cartonașele și accindetările ale acestuia din urmă l-au readus pe Ilie în primul „11”. „Mă bucur că mi-am ajutat echipa când s-a apelat la mine, nu mai contează ce a fost înainte. Bineînțeles că e greu pe margine, dar Mister a apelat mereu la jucătorii pe care i-a văzut mai în formă, care au meritat să joace. Sunt sigur că așa va fi și de acum înainte, de aceea îmi propun să mă pregătesc cât mai bine în această vară, să joc bine în amicale și să fiu cât mai pregătit pentru prima etapă. E foarte important să începem bine și să ne propunem un loc mai bun decât cel din acest an. Din câte observ, clubul păstrează destui fotbaliști din sezonul ce s-a încheiat, e important să avem continuitate, un plus de omogenitate, poate, față de alte echipe”, ne-a declarat apărătorul „roș-albilor”.

Ilie are planuri mari pentru sezonul 2021-2022, bazându-se și pe experiențele lui Florin Iacob sau Alex Albu. „Îmi propun să prind naționala ca jucător al UTA-ei. Am mai fost convocat la tineret cu mulți ani în urmă, cred că am ajuns la o anumită maturitate care-mi permite să abordez lucrurile în așa fel încât să intru în atenția selecționerului. Am acumulat multă experiență inclusiv în ultimele două sezoane la UTA, eu zic că am învățat și din greșeli și voi da totul și în noul sezon. Cu siguranță va fi un campionat mai frumos, mai bun, pentru noi cu suporterii alături. De fapt, prezența fanilor în tribunele noului stadion a fost unul dintre motivele principale pentru care am decis să rămân la UTA. Am simțit căldura susținătorilor noștri pe <<Motorul>>, îmi era dor de ea, iar din iulie ne vom întâlni din nou cu ei la meciuri. Bineînțeles, a mai contat și faptul că mă simt apreciat la Arad inclusiv de conducere și de stafful tehnic, iar stabilitatea clubului e și ea foarte, foarte importantă”, a adăugat fotbalistul „roș-albilor”.

Florin Ilie a venit de la Snagov, din Liga 2-a, în vara anului 2019. De atunci, a jucat 48 de meciuri oficiale pentru arădeni, pentru un total de 4250 de minute. A înscris un singur gol pentru trupa lui Balint, în deplasarea de la Miercurea Ciuc, din debutul returului sezonului trecut, înainte de izbucnirea pandemiei de COVID. În Liga 1, Ilie are 20 de apariții și o pasă decisivă, cea pentru Hora din succesul cu 1-0 contra Viitorului, din prima etapă a play-outului.

Florin Ilie s-a făcut cunoscut în fotbalul românesc la vechea Poli Timişoara, a lui Marian Iancu, după ce junioratul şi l-a făcut la Unirea. Ulterior, prima lui experienţă în Liga 1 a fost la Concordia Chiajna şi au urmat Corona Braşov, Gaz Metan Mediaş, din nou Chiajna şi apoi a ajuns în Liga 2, la FCM Baia Mare. Clubul s-a desfiinţat şi a trecut la Luceafărul Oradea şi după a mers din nou în prima ligă, la Pandurii Târgu Jiu. S-a întors din nou în Liga 2, la ASA Târgu Mureş, CS Mioveni și Sportul Snagov.

FOTO: Claudia Carp

0
0

Articolul Ilie a rămas la UTA cu un obiectiv personal important: „Îmi propun să prind naționala”, dar și cu gândul la play-offul Ligii 1: „Important este să începem bine” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*