Ilie Poenaru (Academica Clinceni), 2-2 pe ”Știința”: ”Atunci când ajungi sus, trebuie să reziști la presiune. Să se maturizeze foarte repede!”

ACS FC Academica Clinceni a defilat în general în sezonul de primăvară, dar a avut bătăi de cap cu formații timișorene, două dintre cele trei echipe pe care nu le-a învins în 2019 fiind de pe malurile canalului Bega. Mai exact, 1-1 acasă cu Ripensia în etapa a 24-a și 2-2 (1-1) astăzi pe ”Știința” cu ASU Politehnica, pe care a condus-o încă din primul sfert de oră al meciului din etapa a 34-a, Ursu răsturnând însă scorul pentru ”violeți” în prelungirile reprizei I și în minutul 52. Liderul din Ilfov a egalat în prelungiri iar la final antrenorul Ilie Poenaru a pus elocvent punctul pe i în mai multe privințe…

”Am început bine și am marcat destul de repede, dar n-am mai continuat la fel, și de aceea nici n-am venit imediat după meci la conferința de presă, să caut explicații de ce nu am mai jucat ca la început, de ce ne-am relaxat și n-am mai pus probleme, am făcut pasul în spate, întrebări pe care le-am pus și lor. O să analizăm la întoarcerea acasă, ce am făcut rău, că de fapt bine n-am prea făcut… Și să vedem ce concluzii vom trage după. Ne-am chinuit într-adevăr, am egalat în prelungiri o echipă bună, motivată, cu atitudine, și cred că diferența s-a făcut la atitudine, mai bună a Politehnicii ca a noastră, au știut ce vor, și bravo lor, îi felicit, au alergat mai mult, de parcă Poli era pe primul loc și noi la evitarea retrogradării, la jumătatea clasamentului. Asta s-a văzut, să fim realiști, un joc slab din partea noastră, fără atitudine, fără reacție, n-am recunoscut câțiva dintre jucători…”, a spus Ilie Poenaru.

”Există într-adevăr o presiune la care trebuie să facă față, să-și revizuiască comportamentul față de fotbal, față de ei, și mergem înainte, iar important e și acest rezultat de egalitate, căci n-am pierdut un meci pe care trebuia să-l pierdem”.

Antrenorul oaspeților a mai zis: ”Este și presiune, vă dați seama, și îmi doresc foarte mult atingerea promovării cu această echipă, dar dacă lecturați primii 11 de astăzi, veți constata că numai 2-3 au trecut prin Liga 1, Olariu, Patriche, Buziuc, pe când unii nici n-au încheiat bine primul sezon în Liga 2, unii au un sezon și jumătate de Liga 2, așa încât eu sunt mândru de tot ceea ce am realizat cu ei și sunt mulțumit de ce am făcut, dar ăsta e fotbalul, iar atunci când ajungi sus, trebuie să reziști la presiune. Să se călească cât mai repede, să se maturizeze dacă vor să efectueze pasul spre performanță, sau către echipe mai mari. Să se maturizeze foarte repede!”

”Știam problemele de lot ale lui Poli, care a titularizat în poartă un copil și asta a contat foarte mult, ca responsabilizare și pentru ei, căci atunci când bagi în poartă un copil de 15 ani, concentrarea per echipă și în apărare e mult mai mare. A făcut foarte bine, bravo lui, îl felicit, știu că e portar de lot național și e bine că se oferă credit tinerilor și ei chiar fac față, îl felicit pe copil!”, a adăugat Ilie Poenaru.

”Am declarat că e important că n-am pierdut aici, îmi doream să jucăm pe stadionul Dan Păltinișanu, dar eu cu numai 3 zile înainte de meci am aflat că s-a schimbat terenul, ceea ce nu mi se pare O.K., dar nu vreau să caut în asta un alibi. Ne avantaja foarte mult să jucăm acolo, aici chiar arătă foarte moale, e foarte mic, de 95 de metri lungime sau cam așa, ceea ce nu prea e O.K., dar astea nu mai contează, căci dacă ești echipă mare, dovedești ceea ce trebuie oriunde, pe orice teren, oricând și în orice situație…”

”E posibil orice, le-am spus asta jucătorilor, că dacă nu își revizuiesc comportamentul și nu tratează altfel meciurile, se poate întâmpla orice de la o zi la alta, de pe o săptămână pe alta, de la un meci la altul, și poți să pierzi, da, să dai cu piciorul la tot ceea ce ai făcut bine. Îi felicit pentru tot ceea ce au reușit până aici, e munca lor, ei au adus Academica aici, și e păcat ca acum, pe final, să dea cu piciorul, când chiar acum trebuie să fim mai puternici, mai concentrați, acum să fie atitudinea cea mai bună, să le arăți că este greu să ne dai piept și n-ai nici o șansă cu noi. Dar cu Chindia și ASU am ajuns să dăm șanse și încredere echipelor de mai jos, iar astfel, oricând se poate schimba situația. Mizez pe orgoliul și mândria lor, i-am felicitat, sincer, doar pentru rezultat, că am reușit să nu pierdem un meci deja ca și pierdut, un punct care poate conta destul de mult în economia generală a sezonului. O să analizăm, ne lingem rănile, căci joi urmează un meci foarte important cu Clujul, pe care-l abordăm numai la victorie!”, a mai spus antrenorul Academicii.

În privința noului curent ventilat dinspre ”centru”, ”asta tot aud și m-am săturat deja, căci știm că nu suntem doriți, suntem huliți, ori noi n-am deranjat pe nimeni ci doar am câștigat pe teren. Nu e o frustrare, ci singurul aspect care mă deranjează e că nu vor să ne lase în pace, și noi n-avem nici o problemă, nu suntem satelit al nimănui, am auzit deja toate astea de n ori și m-am săturat, nu sunt frustrat. Înțeleg și cu toții ne dorim sus un campionat cu echipe din orașe mari, și de ce nu și Timișoara!?, să vină, dar s-o demonstreze pe teren, dacă tot atât se implică autoritățile la Cluj și Ploiești și se bate monedă foarte tare, dar dacă ei nu pot, noi ce să facem!? Noi am muncit și am demonstrat că suntem buni, dar dacă noi, dintr-o comună și țărani, cum ni se tot zice, aspecte cu care ne mândrim, dominăm Liga 2 timp de 34 de etape, nu se pun oare niște semne de întrebare!? Și orașele alea care sunt puternice nu își pun un semn de întrebare. Să zică da, sunteți buni! Suntem cei mai buni în momentul de față, jucătorii mei sunt cei mai buni și merită să fie acolo! Dosarul e O.K. din ce am înțeles de la cei care s-au ocupat, sunt foarte mulțumiți. Dar pe mine mă interesează doar echipa, eu pe cale sportivă îmi fac treaba, mai departe, ce se va întâmpla apoi în birouri, asta nu mai e problema mea…”

 

The post Ilie Poenaru (Academica Clinceni), 2-2 pe ”Știința”: ”Atunci când ajungi sus, trebuie să reziști la presiune. Să se maturizeze foarte repede!” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*