Imaculată pe terenuri străine în 2020, UTA e invitata liderului FCSB, pe Arena Națională! Balint: „Să fim mai degrabă eficienți decât spectaculoși!”

După runda cu numărul 12 a Ligii I, una dintre FCSB și UTA își va strica seria pozitivă istorică, să spunem. Bucureștenii au şase victorii la rând în Liga 1 şi atacă un record istoric al clubului, deținut de trupa lui Lăcătuș în primăvara lui 2008, cu zece succese la rând, în timp ce arădenii sunt neînvinși în meciurile oficiale disputate în deplasare în anul 2020, indiferent că vorbim despre primul sau al doilea eșalon.

De altfel, exact din acea primăvară a lui 2008, cele două echipe nu s-au mai înfruntat într-un meci oficial. Se întâmpla pe 23 martie, în Ghencea, „roș-albaștrii” câștigând în primul minut de prelungire duelul cu echipa „roș-albă” condusă la acea vreme de Gabi Stan. Mihuț marca pentru UTA încă din minutul 6, Pepe Moreno egala în minutul 65, iar golul izbăvirii pentru gazde a venit la ultima fază din dreptul lui Valentin Badea. De altfel, „Bătrâna Doamnă” nu are niciun succes împotriva echipei preluate de Becali în 2003, ci doar două remize din cinci confruntări. În schimb, contra Stelei, UTA a câștigat de 23 de ori din cele 79 confruntări disputate, ultima oară la București, în iunie 1975! Adică acum 45 de ani.

Dintre cele două formații ce se duelează mâine seară, UTA este mai titrată cu cele șase campionate câștigate, în timp ce FCSB are cinci, dar îl atacă pe cel cu numărul 6. Și însuși Laszlo Balint pare să îi dea formației pregătite de Toni Petrea cele mai mari șanse să desfacă șampania la vară. „La cum arată clasamentul, dar și jocul ei, FCSB este favorită la titlu și favorită inclusiv la câștigarea Cupei. Așadar, ne deplasăm la cea mai în formă echipă a momentului, formația cu cel mai bun atac din prima ligă. FCSB vine după o succesiune de victorii, dar asta nu ne sperie sub nici o formă. Și noi cred că suntem într-un moment destul de bun, cel puțin în campionat venim după o victoria nescontată de la Cluj, cu CFR, dar în care noi am crezut de la bun început. Apoi am reușit să ne calificăm fără gol primit și în Cupă pe un teren deloc ușor și este evident că abordăm cu încredere această deplasare. Încercăm să scoatem maxim din ce se poate scoate din acest joc, indiferent de tactica pe care o vom pune în practică.  Am spus demult că încercăm și noi să ne să ne formăm o identitate din punct de vedere sportiv, un stil binedefinit de joc, dar nu este ușor pentru că trebuie să ai răbdare. Ori noi trebuie să facem și rezultate pentru că, până la urmă, ăsta este scopul și de multe ori trebuie să încercăm să fim mai degrabă eficienți decât spectaculoși și cel mai probabil așa va fi și sâmbătă. Va trebui să știm să speculăm la maxim orice posibilitate pe care o vom avea împotriva unei echipe care știe să și atace foarte bine, dar să se și apăre în aceeași manieră. Dacă ne uităm un pic pe linia lor de clasament și scoatem din peisaj acel meci de la Iași pe care l-au jucat într-un context cu totul și cu totul special, observăm că au și ei o defensivă foarte bine pusă la punct, practic au jucători de calitate în toate compartimentele. Deci nu e cazul să folosim cuvinte prea multe și prea mari pentru că toată lumea cred că știe calitatea FCSB-ului și a jucătorilor care evoluează la această echipă”, spune antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Pentru unii dintre jucătorii „Bătrânei Doamne” intervine și „factorul” debutului pe stadionul numărul unu al țării, Arena Națională. Iar Laszlo Balint este și el în aceeași situație. „Avem și noi jucători cu experiență, care știu ce înseamnă un asemenea meci, atmosfera unei astfel de partide. Chiar dacă jucăm cu tribunele goale, o să jucăm pe un stadion frumos, reprezentativ pentru ce înseamnă fotbalul românesc și nu cred că din punctul acesta de vedere vor fi probleme. Chiar dacă și pentru mine este primul meci pe Arena Națională, nu este o presiune suplimentară, dimpotrivă. Este un meci de campionat, pe un stadion frumos, împotriva unei echipe în formă, cu jucători de valoare și atunci și pentru noi este un stimulent suplimentar. Mă bucur că suntem apți și că suntem încrezători și motivați, determinați sută la sută. Dar mai suntem conștienți de faptul că pentru a scoate un rezultat bun trebuie să facem și un joc solid, consistent. Cel puțin din punct de vedere al disciplinei tactice să fim la un nivel foarte bun. Cel puțin pe hârtie, raportul de forțe este dezechilibrat, dar o să facem tot ce ține de noi să echilibrăm această balanța”, a adăugat „principalul” arădenilor.

Ca și Dan Petrescu, cel pentru care meciul cu UTA a fost ultimul în campionat pe banca lui CFR Cluj, Toni Petrea e pus în gardă de parcursul fără eșec al „Bătrânei Doamne” în meciurile de pe terenuri străine. „Cu siguranță, faptul că UTA nu pierde în deplasare spune multe despre această echipă nou-promovată. Arată faptul că sunt o echipă bine organizată, destul de omogenă, care pune probleme și pe contraatac. Noi trebuie să fim foarte atenți la lucrurile astea și eu cred că avem toate argumentele ca mâine seară să facem un meci bun și să câștigăm”, a spus antrenorul celor de la FCSB, care, din câte se pare, îi va avea din nou la dispoziție pe Man, Tănase și Coman, în timp ce Olaru este cu semnul întrebării. De partea cealaltă, Balint nu va conta pe Klapan și Hrezdac (cu probleme medicale), dar nici pe Ioniță, Moldovan, Popescu și Oroian, care nu au făcut deplasarea în Capitală din rațiuni tehnico-tactice.

FCSB – UTA se dispută mâine, 5 decembrie, de la 21:30 și se vede în direct pe Look TV, Telekom Sport și Digi Sport.

Formații probabile:

FCSB: A. Vlad – V. Creţu, I. Cristea, A. Miron, Panţîru – Vînă, Perianu, O. Popescu –  Man, Fl. Tănase, Moruțan.

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Erico Da Silva, Benga, Roumpoulakou – Miculescu, Albu, Roșu, D. Rusu – Morar, Hora.

Arbitru: Cătălin Popa (Pitești) – Daniel Mitruţi (Craiova), Vlad Bârleanu (București). Rezervă: Bogdan Dumitrache (București).

Observator de arbitri: Irina Mîrț (București).

0
0

Articolul Imaculată pe terenuri străine în 2020, UTA e invitata liderului FCSB, pe Arena Națională! Balint: „Să fim mai degrabă eficienți decât spectaculoși!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*