IMAGINI CUTREMURATOARE: O nouă crimă SOCHEAZA Maramureşul. O FEMEIE a fost înjunghiată mortal de fostul ei soţ. FOTO

O nouă crimă în Maramureş. Din informaţiile existente, o femeie în vârstă de 39 de ani a fost înjunghiată mortal în cartierul sighetean Independenţei. Se pare că tragicul eveniment ar fi avut loc în dimineaţa zilei de marţi.

Tragedia a fost semnalată în dimineaţa zilei de marţi, la ora 06.30. Femeia, pe numele său Anca P., tocmai ieşise din scara blocului, pentru a merge la muncă. În acel moment, a fost înjunghiată mortal de fostul ei soţul.

În 2014, femeia a depus o plângere la poliţie cu privire la faptul că bărbatul este violent cu ea. În momentul în care s-a demarat o anchetă, femeia şi-a retras plângerea.

Apoi, la începutul anului în curs, mama femeii a făcut o sesizare prin 112 cu privire la aceleaşi fapte de violenţă. Din nefericire, şi aici victima omorului a dat înapoi. Urmările se văd astăzi.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au confirmat cazul. „A fost înregistrat un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. O echipă alcătuită dintr-un procuror şi criminalişti efectuează cercetări la faţa locului (n.red. marţi, la orele dimineţii). În cauză se fac audieri şi s-a dispus efectuarea necropsiei cadavrului”, a declarat, pentru InfoMM.ro, Adela Mociran, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

Membrii familiei relatează că femeia a fost în mai multe rânduri ameninţată de bărbat şi că acesta ar fi încercat să obţină un ordin de restricţie. Nici acest lucru nu s-a întâmplat. Astfel, ca urmare a tragediei, trei copii – două fete şi un băiat – au rămas orfani.

Copleșită de durere familia femeii ucise cu bestialitate, 7-8 lovituri de cuțit la nivelul pieptului, picioarelor, spatelui, s-a adunat în fața morgii de la Sighet. “O tot bătea. Criminalul avea probleme cu alcoolul și drogurile. O ținea numai în bătăi. Soțul ei era foarte violent. Odată a intrat cu o drujbă cu intenția de a-l tăia pe un alt băiat într-un club. Aveau un băiat de 21 de ani, o fată de 17 ani și încă o fetiță de 10 ani. Dimineața asta fata mea s-a dus la serviciu. Pentru a scurta drumul către stația de autobus, lucra la o firmă din Sarasău, a mers printre garaje. Criminalul a pândit-o toată noaptea. A fost văzut de către vecini. M-au sunat băieții mei să mă întrebe dacă Anca a mers la serviciu deoarece au auzit țipete foarte puternice. Le-am spus că a plecat. M-am dus până la gard și am văzut cum pleca ambulața. Pe jos era un cadavru de femeie. Îi auzeam pe vecinii adunați în jur cum se întrebau dacă victima era o femeie tânără. Când am auzit acest lucru am și realizat că este Anca mea dragă. Soțul o tot amenința că o va omorî. L-am trezit pe soțul meu care, de obicei o conducea la stația de autobus. Astăzi nu a făcut-o. În trecut, fata mea a mai fost sechestrată tot de pe stradă de criminal. Ne amenința pe toți tot timpul. Am tot depus plângeri la poliție. Nu s-a făcut nimic. Ne spuneau că vor interveni numai dacă ne atacă și să sunăm la 112. Din luna octombrie a anului trecut, după ce a bătut-o crunt pe Anca, aceasta s-a mutat la noi și a intentat divorț. Când credeam că își revenise, unde să fi mers biata fată dacă nu la mama ei? Unde să-și găsească alinare? Poliția  ținea cu criminalul . Îl sfătuiau cum să ne ducă în eroare, să ne deruteze. Dacă își făceau datoria fata mea era în viață. Ce poliție avem la Sighet? Când am mers ultima oară, de sărbătorile de Rusalii, ne-au spus că dacă nu ne convine să ne luăm un… bodyguard”, a spus, cu lacrimile curgând șiroaie Maria Sabadâș, mama victimei. “Criminalul ne tot spunea: “pregătiți-vă de mormântare! Vă bag pe toți în doliu!” Uite că ne-a băgat. Sunt sigur că dacă poliția lua măsurile ce trebuiau nu s-ar fi ajuns în această situație. Biata fetiță a noastră ve merge în mormânt”, a spus Ioan Sabadâș, tatăl victimei.

Vecinii au numai cuvinte de laudă despre femeia ucisă cu sânge rece. “A suportat foarte multe. El a fost extrem de violent. O ameninţase chiar şi în sala de tribunal că o va omorî. Poliţia ştia, dar nu a făcut nimic ca să o scape de el. Acum trei copii au rămas pe drumuri…”, spune, cu tristeţe, un vecin al femeii.

Sighetul a mai fost zguduit de o crimă pasională şi în anul 2011. Atunci, în luna mai, un bărbat din Brăila a fost autorul gestului abominabil produs pe strada Unirii, în zona Big. Tânăra părăsise domiciliul conjugal cu un an înainte, unde a trăit în relaţii de concubinaj cu un bărbat din Brăila. Apoi, a revenit acasă, unde s-a împăcat cu soţul său, însă concubinul o căuta în mod repetat. În data de 28 mai, acesta i-a urmărit pe fosta amantă şi pe soţul acesteia, atunci când au ieşit dintr-o cafenea. A urmat imediat o altercaţie între cei doi bărbaţi. Cuprins de gelozie, criminalul l-a înjunghiat, de asemenea în plină stradă, pe soţul femeii, cu care aceasta se împăcase de curând. Femeia a fost tăiată în zona toracelui şi a feţei. La fel ca în acest caz, în urmă au rămas copii – o fetiţă de 13 ani şi un băiat de şapte ani. Aceştia au rămas în grija unei mătuşi. Criminalul a fost găsit şi încarcerat după o săptămână. Împotriva poliţiştilor care nu au luat măsuri atunci pentru protecţia femeii – aceasta semnalase că este în pericol – s-au luat la acel moment măsuri disciplinare.

sursa:infomm.ro

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*