Imorală ipocrizie la modă. Lewis Hamilton, falsă virtute din viteza pe ape a bărcii personale, din postura de frunte în F1, responsabilă pentru emisia a 256.551 tone de CO2 pe an: despre ”oceanele și pădurile distruse, oamenii făcând mai mult pentru planetă”

Din gama ”faceți cum zic eu, dar nu cum procedez eu”, se constată că tot mai multe așa zise ”stele”, ”vedete” și ”legende” ale lumii noastre au adoptat pateticul reflex al autorităților prin a le completa în lecturarea publicului pe liniile tematicilor ingineriilor sociale croite și vizate a fi implementate de diriguitori, tonul ”narațiunii oficiale” emanând prin patronanta și sanctimonioasa notă de prețiozitate a mesajului senzația că masele ar fi suspecte de serviciu și vinovate până la proba contrarie pentru tot ceea ce aleg decidenții să întreprindă, când de fapt realitatea e fix pe dos. Căci oamenii sunt scoși țapi ispășitori, captivi sentimentului culpabilității, în vreme ce cei ”de la butoane” sunt de departe capul răutăților. Un alt exemplu despre falsa virtute la modă în mileniul III, oferit de o figură emblematică a Formulei 1, Lewis Hamilton, care, din viteza pe ape a bărcii sale personale, și ca imagine de succes a unei industrii responsabile pentru emisia a 256.551 tone de CO2 pe an, s-a etalat în scris pe o populară rețea de socializare prin a pomeni despre ”oceanele și pădurile distruse…”, ”… oamenii făcând mai mult pentru planetă”. N-ar fi oare mai etic și principial să facă tocmai pilotul de curse mai mult întru evitarea distrugerilor de exemplu prin stingerea motoarelor bolizilor săi pe ape și pe uscat? Sau să-și vadă de înclinațiile sale costisitoare pe pielea mediului fără a face pe mătușa în agonie de grija lumii. 

S-a tot pedalat vârtos anii trecuți pe ”încălzirea globală”, etichetă substituită subtil și interesat de naratori cu cea a ”schimbării climatice”, de fapt o formă în plină și avântată derulare de manipulare prin contrângere, condiționare și suprataxare a maselor, deget arătător în direcția publicului și apăsat pe semnalul de alarmă ”Salvați planeta!”, când de fapt marii consumatori detașați ai resurselor Terrei sunt croitorii ingineriilor sociale și nu oamenii de rând.

De aici și ipocrizia mesajului unui campion din F1, lansat din grija pentru mediul înconjurător, oceane și păduri, în condițiile în care mesajul era transmis pe când barca sa de viteză consuma carburant pentru a spinteca valurile într-o croazieră de relaxare și divertisment a pilotului de curse, dar și în condițiile în care industria pe care o reprezintă este responsabilă pentru emisia a 256.551 tone de CO2 pe an, conform unui studiu efectuat în 2018.

Cu alte cuvinte, ori alegea să se exprime fără a mai deversa o picătură în plus de poluare în apele lumii, ori își arăta îngrijorarea pentru alte cauze mai nobile, continuând să se lase legănat pe valuri. Dar așa, a dat ca nuca-n perete. Iar cifrele nu mint, căci Hamilton este implicat într-un contract de 60 de milioane de lire sterline pe sezon cu Mercedes, companie care emite 16,4 tone de CO2 pentru fiecare autovehicul pe care îl produce. Daimler AG, firma mamă a Mercedes-Benz, a fost amendată 700 de milioane de dolari în 2019 de procuratura germană pentru presupusa minciună legată de emisiile de oxid de nitrogen astfel încât să permită vehiculelor trecerea testului prin afișarea unui nivel mai redus. 

Grija pentru mediu, manifestată de pilot din dreptul siglei logo a Black Lives Matter pe care o afișează pe contul personal, organizație anarhistă responsabilă pentru violente nelegiuiri fără număr și limite în ultimele luni în SUA, trecute cu vederea de mass-media prostituată și încurajate tacit de forțe oculte, mari corporații și ”mari” platforme de socializare – o acoladă a bolșevismului în implacabilă ascensiune, campionul din F1 mergând până într-acolo încât și-a încurajat partenerii de concurs de pe piste să îngenunchieze înaintea curselor în semn de salut al ”cauzei” BLM, una nu doar controversată și discutabilă, dar de-a dreptul revoltătoare prin modul exprimare și acțiune, contrariu oricărei noțiuni de civilizație și civism public.  

Dar iată cât de ridicole pot fi spusele unei ”vedete” adulate de milioane de simpatizanți ai Formulei 1 în contextul în care ideile sale erau exprimate în fața unui aparat de înregistrare video amplasat pe barca sa de viteză în mișcare pe ape: “Mi-am luat marți liber, o zi pentru mine fără telefon, fără antrenament, doar eu și Roscoe pe apă. Am avut timp să reflectez unde ne aflăm astăzi în lume, zilnic văd ceva supărător întâmplându-se, oamenii fiind abuzați, oamenii suferind… Oceanele și pădurile fiind distruse. 2020 e un an într-atât de greu. Dar îmi conferă speranță văzându-i pe oameni împreună, luptând pentru dreptate și făcând mai mult pentru planeta noastră și pentru oamenii ei. Vă trimit toate energiile pozitive, continuați să forțați și să-i inspirați pe cei din jurul vostru.”

Cât de frumos și înduioșător. Dar care este oare acea dreptate invocată și dorită de campionul din F1? N-ar fi prea dificil de dedus. 

De prisos de adăugat că în vreme ce pot găzdui asemenea imorale ipocrizii la modă ale falsei virtuți, ”marile” rețele de socializare cenzurează sau chiar purjează în totalitate de pe platformele lor voci lucide ale diseminării realității obiective și adevărului în cauze cu adevărat majore ale coruptei societăți globale în care trăim, inacceptabile însă unor controlori ai ”narațiunii oficiale” care tind a proceda aidoma celor pe care îi arată neîncetat cu degetul, de exemplu din Coreea de Nord sau asemenea. 

Odată erau arse scrieri inconvenabile, acum sunt cenzurate sau făcute dispărute din spațiul virtual scrieri care nu cadrează ”narațiunii oficiale”, de parcă ar trebui să opinăm toți la unison precum pe vremea comunismului, operațiuni echivalente în bolta peste ani în ceea ce privește libertatea de exprimare. Și parcă naziștii erau dați drept rău exemplu, la fel și nord-coreenii…

Iar în tot acest timp rămâne loc și spațiu pentru ipocrite mesaje la modă pe linia salvării mediului înconjurător și luptei pentru dreptate. Dreptatea cui? 

 

  

 

The post Imorală ipocrizie la modă. Lewis Hamilton, falsă virtute din viteza pe ape a bărcii personale, din postura de frunte în F1, responsabilă pentru emisia a 256.551 tone de CO2 pe an: despre ”oceanele și pădurile distruse, oamenii făcând mai mult pentru planetă” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*