Implantul dentar – o modalitate eficientă de a restabili dinții pierduți

Implantul dentar este un șurub de titan care este inserat în țesutul osos în locul unui dinte pierdut. Implanturile dentare permit păstrarea dinților sănătoși integri, care în trecut trebuiau șlefuiți pentru a sprijini punți dentare. În plus, implanturile asigură fiabilitate și eficiență ridicate tratamentului, cu restaurarea completă a funcției masticatorie și a esteticii maxilarului.

Clinica Omnia Dental oferă servicii de implantologie dentară cu diagnostic preliminar și pregătirea cavității bucale pentru procedură. Implantul dentar este o metodă progresivă de refacere a unuia, mai multor dinți sau a tuturor dinților.

Amintiți-vă că o vizită la timp la medicul dentist vă va permite să vă mențineți un zâmbet frumos și va face posibilă rezolvarea problemei dinților lipsă la cel mai mic cost.

De ce este necesar implantul dentar?

Pentru mulți, restaurarea dentară este o chestiune de prestigiu și de a scăpa de complexe. Cu toate acestea, este important să înțelegem că o dantură sănătoasă înseamnă:

 • Menținerea igienei orale pentru a evita dezvoltarea microflorei patogene.
 • Prevenirea distrugerii dinților și a curburii dentiției.
 • Asigurarea bunei funcționări a sistemului digestiv, care este direct legată de calitatea mestecării alimentelor.

În cazul pierderii unui dinte, implantul dentar permite refacerea completă a dintelui pierdut și previne apariția consecințelor negative.

Beneficiile implantului dentar

Dacă aveți în vedere mai multe opțiuni pentru refacerea danturii, cum ar fi implantul dentar sau o punte dentară sau o proteză mobilă, prima metodă are o serie de avantaje evidente:

 • Aspectul natural al dintelui. Nimeni nu-și va da seama că lipsește un dinte.
 • Conservarea integrității dinților adiacenți. Nu trebuie șlefuiți dinții vecini pentru a instala o punte dentară.
 • Stimularea osului maxilarului. Acest lucru previne atrofierea osului datorită restaurării complete a funcției masticatorii.
 • Confort sporit. Implantul instalat nu este resimțit în cavitatea bucală, nu creează disconfort și senzații dureroase, cum este cazul protezelor mobile.
 • Durabilitate. Implanturile dentare pot dura zeci de ani. În multe cazuri, își păstrează funcțiile și proprietățile până la sfârșitul vieții.
 • Întreținere ușoară. Dinții implantați nu necesită nicio îngrijire specială sau suplimentară. Este suficient să respectați igiena orală zilnică.

 

Dezavantaje

Datorită eficienței ridicate a implantului dentar, procedura nu are practic dezavantaje. În acest caz, este important să se excludă contraindicațiile:

 • Intoleranță individuală la compoziția șurubului din titan.
 • O serie de boli cardiovasculare, coagulare slabă a sângelui.
 • Boli oncologice.

Pentru mai multe detalii despre contraindicații, puteți consulta medicul dentist.

Cum decurge procedura?

Înainte de operație, pacientul necesită un tratament antibacterian al cavității bucale, care previne infecția și efectele secundare.

În etapa următoare, un implant dentar este înșurubat în țesutul osos în locul dintelui lipsă. Pacientului i se oferă recomandări cu privire la îngrijirea cavității bucale în timpul perioadei de integrare a implantului.

Când implantul dentar este acoperit cu țesut osos și este fixat în siguranță în maxilar, este stabilită ziua instalării coroanei. Procesul de vindecare poate dura de la 6 la 12 săptămâni, care este asociat cu caracteristicile individuale ale corpului.

Articolul Implantul dentar – o modalitate eficientă de a restabili dinții pierduți apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*