Implantul dentar – un mod de a recăpăta zâmbetul de altadată

Nimic nu ar trebui să ne împiedice să zâmbim. Ca să avem întotdeauna acea încredere de neclintit în propria persoană este bine să acordăm o atenție deosebită danturii și să o îngrijim corespunzător. Cu toate acestea, uneori, chiar dacă efectuăm igiena zilnică în mod corespunzător, există alți factori care ne pot pune în pericol starea de sănătate, precum alimentația și băuturile consumate.

Atunci când singura variantă de a redobândi zâmbetul de altădată este prin umplerea spațiilor goale cu dinți artificiali, experții clinicii DrSerban ies în întâmpinarea tuturor cu cele mai bune soluții. Astfel, cei interesați pot beneficia de un implant dentar eficient și rezistent, care să le ofere posibilitatea de a zâmbi din nou.

Tot ce trebuie știut despre implantul dentar

Implantul dentar reprezintă una dintre cele mai eficiente soluții de a scăpa de orice grijă legată de aspectul danturii. Tehnicile moderne de implantologie reușesc să facă adevărate minuni atunci când vine vorba despre redobândirea zâmbetului și a încrederii în sine de demult.

Un implant dentar constă într-o piesă de titan pur, care se prezintă sub formă de șurub. Rolul acestuia este de a realiza o rădăcină artificială în locul sau locurile în care lipsesc dinții naturali. Pentru a crea reconstrucția trebuie să fie implicate două segmente și anume cel intraosos, adica implantul, și cel supraosos, numit și bont protetic. De asemenea, este necesară ancorarea unei punți, coroane sau proteze deasupra acestui bont.

Spre deosebire de varianta tradițională de înlocuire a dinților lipsă, acesta implică un tratament conservator. Un implant dentar va elimina necesitatea de a sacrifica și dinții alăturați, precum se întâmplă în cazul punții dentare, o modalitate ceva mai invazivă.

Beneficiile de care vin însoțite implanturile dentare sunt atât estetice, dar mai ales funcționale, motiv pentru care tot mai mulți se orientează către această metodă de restaurare a danturii. Un beneficiu sigur adus de această tehnică modernă constă în faptul că pacienții nu vor percepe deloc senzația de artificial. De fapt, odată ce a fost realizat implantul, faptul că acolo a existat un dinte lipsă este deja uitat.

De ce este bine ca locurile din care lipsesc dinții să fie ocupate de implanturi?

Atunci când lipsește un dinte, sănătatea celorlalți este pusă în pericol. Nu numai estetica, dar și masticația are de suferit. Reabsorbția oaselor maxilare este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă cei în cauză. De asemenea, se va observa o diferență notabilă și prin faptul că buzele vor dobândi un aspect subțiat, iar dimensiunea verticală scade. Nimeni nu își dorește ca fața sa să aibă tendința de a îmbătrâni prematur, motiv pentru care realizarea unui implant dentar devine o necesitate absolută.

Cum se realizează implantul dentar?

Este necesară realizarea unui examen clinic destul de amănunțit pentru a putea efectua un implant dentar. Investigarea atentă a analizelor de sânge, precum și a radiografiilor, este responsabilitatea medicului ce va efectua implantul. Obligatoriu de realizat este tomografia dentară, pe baza căreia se va stabili care este cel mai potrivit tratament pentru pacient.

Fiecare va putea opta pentru tipul de lucrare cel mai potrivit pentru sine. Astfel, variantele pe care le are pacientul constau în realizarea unei lucrări mobilizate, adică va putea îndepărta lucrările fixe pentru a efectua o igienă corespunzătoare, a uneia înșurubate la implant, cimentate sau care se poate detașa numai de către medicul care a efectuat implantul.

Cei care doresc să efectueze lucrări dentare pe implanturi trebuie să apeleze la un tehnician și protezist priceput, capabil să integreze în mod echilibrat dinții artificiali. De asemenea, acesta trebuie să cunoască modul de operare a tehnologiilor moderne, estetice și biocompatibile, începând de la polimeri, compozite și până la porțelanul pe structura de ceramică sau zirconiu, cel pe structura metalică, care să ofere un aspect estetic natural.

Comparativ cu metodele tradiționale, un implant dentar oferă un rezultat rapid și precis, funcțional și estetic. Are loc ancorarea coroanei dentare la implant, prin cimentarea cu ajutorul unor cimenturi special create în acest scop sau prin înșurubare. Ultima variantă pare să fie mult mai confortabilă și în același timp și mai avantajoasă atunci când se efectuează controale în mod regulat.

Cei care doresc să beneficieze de un tratament stomatologic de succes trebuie să pună accent pe calitatea lucrării, adică să opteze pentru un cabinet cotat ca fiind excelent. Condițiile de lucru și materialele utilizate trebuie să fie mereu impecabile, iar persoana ce realizează implantul trebuie să dețină experiență și cunoștințe vaste în implantologie.

De asemenea, este esențial să se respecte toate condițiile de sterilizare, acestea fiind extrem de riguroase și pe bună dreptate atunci când este vorba despre siguranța pacientului. Din aceste puncte de vedere, specialiștii clinicii DrSerban din București oferă întotdeuna cele mai eficiente soluții, în cele mai bune condiții de igienă, motiv pentru care toți cei ce doresc să beneficieze de un implant dentar de calitate, care să le ofere posibilitatea de a zâmbi ca în vremurile bune pot accesa pagina drserban.ro pentru serviciile cele mai avantajoase.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*