Implică-te și tu! Donează o carte pentru neamul tău de departe!

Deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș, demarează o campanie de strângere de carte pentru dotarea unităților de învățământ din localitățile din dreapta Tisei. În comunitățile românești din zonă locuiesc peste 40.000 de români. Acțiunea se va desfășura sub sloganul „Donează o carte pentru neamul tău de departe”.

„Cunosc bine situația comunităților românești din dreapta Tisei și nevoile care există. Am participat la mai multe evenimente culturale, am fost prezent în diverse unități de învățământ și am luat contact direct cu lipsurile pe care le au. Scopul acestei campanii este de a dota școlile și bibliotecile publice din comunitățile de români din Ucraina cu fond de carte în limba română. Dorim să facilităm tinerilor și adulților accesul la literatură de calitate în limba maternă. M-aș bucura să văd că vin să doneze câte o carte părinți însoțiți de copii. E un exercițiu pentru a-i învăța pe aceștia că dincolo de râu e tot o țară românească, că sunt niște frați de-ai noștri pe care circumstanțele istorice ni i-au răpit”, a declarat deputatul Vlad Emanuel Duruș.

Cei care doresc să doneze câte o carte o pot face zilnic la sediul USR Maramureș, Piața libertății nr 15, clădirea M3, în intervalul orar 10-14.

(P)

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*