Implicare! Brăniștenii, alături de Ministerul Educației în digitalizarea actului educaţional

Liceul Tehnologic ”Valeriu Bra­nişte” a fost acceptat să participe, ca instituţie, la procesul de elaborare a Strategiei privind Digitalizarea Edu­caţiei din România, 2021-2027, SMART EDU.
Strategia va fi coordonată de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi presupune consultări şi elaborări de planuri de lucru pentru perioada 2021-2027, astfel încât, treptat, digitalizarea educaţiei să fie vizibilă în educarea elevilor, în dotările din şcoli, în procesele de evaluare.

Liceul Tehnologic ”Valeriu Bra­nişte” a fost acceptat pentru trei dintre cele opt domenii de acţiune, respectiv Domeniul 1: Competenţe digitale pentru elevi şi studenţi, Domeniul 2: Educaţia digitală pe întreg parcursul vieţii, Domeniul 7: Curriculum şcolar pentru meserii emergente. Acceptul în procesul de elaborare a strategiei s-a bazat pe experienţa instituţională, pe ex­pertiza cadrelor didactice din şcoală, pe proiectele europene implementate de către unitatea de învăţământ şi care au avut şi o componentă di­gi­tală, dar şi pe proiectul de dezvoltare instituţională a Liceului Tehnologic ”Valeriu Branişte”, ce are ca prio­ritate digitalizarea actului e­du­caţional.

”Suntem onoraţi de încrederea acordată de către MEC. Ştim că vom contribui, bazându-ne pe experienţa noastră şi pe întreaga activitate a şcolii, la aducerea unor plusuri în elaborarea acestei Strategii. Suntem bucuroşi că elaborarea Strategiei nu se va limita la câteva persoane din Minister sau de la Bucureşti, ci sunt întrebaţi şi specialişti care lucrează direct în domeniile de acţiune vizate, aici, la nivelul de bază al educaţiei: adică în şcoală”, ne-a declarat prof. Cosmin Gheorghe, directorul Li­ceu­lui Tehnologic ”Valeriu Branişte”.

Profesoarele Nicoleta Muntean şi Raluca Voichescu vor coordona, la nivel instituţional, implicarea cadrelor didactice în grupurile de lucru din domeniile de acţiune vizate.

”Le mulţumesc profesorilor din şcoală care au înţeles şi au acceptat că suntem într-o perioadă în care profesionalismul şi rolul pedagogic al dumnealor trebuie să devină vi­zibil şi productiv, cu impact na­ţional”, adaugă directorul liceului lugojean.

Articolul Implicare! Brăniștenii, alături de Ministerul Educației în digitalizarea actului educaţional apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*