Implicare! Schieffer Industries România a oferit 18 kit-uri electronice pentru elevii brănișteni

Continuând un parteneriat activ și benefic între mediul școlar și mediul economic local, Schieffer Industries Romania a acordat o sponsorizare Liceului Tehnologic ”Valeriu Branişte” din Lugoj, constând în echipamente și aparate noi din domeniul electricității, electromagnetismului și electrocineticii.

Kit-urile educaționale sunt concepute pentru a fi utilizate în echipe de câte patru elevi, astfel încât Liceul Tehnologic <<Valeriu Branişte>> a primit 18 astfel de kit-uri, acoperind toți elevii dintr-o sală de clasă. Ceea ce este important de reţinut, aceste kit-uri vor putea fi folosite atât la ora de fizică – subiecte ce țin de electricitate – cât şi la orele de specialitate: electronică.

”În acest fel asigurăm o abordare inter şi transdisciplinară a ceea ce trebuie să înveţe elevii, ei putând observa că ceea ce studiază la o disciplină teoretică se regăseşte şi în pregătirea lor profesională iniţială. Ne bucurăm mult că Schieffer Industries Romania este alături de noi, a înţeles şi a sprijinit satisfacerea nevoii noastre pentru echipamente şi aparate noi, actuale, permiţând ca orele de curs să aibă un accentuat caracter practic-aplicativ, aşa cum îşi doresc şi elevii”, a declarat prof. Gheorghe Nicolae Cosmin, directorul Liceului Tehnologic ”Valeriu Braniște”.

Schieffer Industries Romania a sprijinit anterior acestei sponsorizări clasa de electronică de la Liceul Tehnologic ”Valeriu Branişte” şi prin dotarea acesteia cu patru laptopuri performante, elevii având posibilitatea să le folosească pentru a programa roboţii educaţionali proiectaţi şi realizaţi la orele de specialitate.

”Țin să mulţumesc domnului Mihael Curescu, HR Manager la Schieffer Industries Romania, care nu doar că ne susţine financiar ori de câte ori se poate, dar, în urma discuţiilor cu dumnealui, ne-a furnizat idei şi practici din mediul economic pe care le preluăm şi le adaptăm la mediul educaţional din şcoală”, adaugă prof. Gheorghe Nicolae Cosmin.

În ultimii ani, elevii Liceului Tehnologic ”Valeriu Braniște” au câștigat numeroase premii la concursurile și olimpiadele de profil, fiind totodată implicați în proiecte naționale și internaționale.

Articolul Implicare! Schieffer Industries România a oferit 18 kit-uri electronice pentru elevii brănișteni apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*