Importanța fructelor de aronia pentru sănătatea noastră

Fructele de Aronia sunt boabe mici și negre care au devenit populare în rândul consumatorilor atenți la sănătate. Sunt considerate una dintre cele mai bogate surse de antioxidanți ale plantelor, despre care se spune că oferă multe proprietăți care promovează sănătatea.

Sunt originare din America de Nord, dar sunt cultivate în alte părți ale lumii, inclusiv în toată Europa.

Fructele de Aronia au un efect puternic de uscare a gurii, deci sunt utilizate în principal pentru a face sucuri, piureuri, gemuri, jeleuri, siropuri, ceaiuri și vinuri.

Cu toate acestea, acestea sunt disponibile și proaspete, congelate, uscate și sub formă de pulbere.

Acest articol trece în revistă tot ce trebuie să știți despre fructele de aronia, inclusiv nutriția, beneficiile și dezavantajele acestora.

Fructele de Aronia pot fi consumate proaspete sau folosite ca ingredient în alimente, cum ar fi plăcinte, sucuri și ceai, ajutând foarte mult la întărirea sistemului imunitar.

Cercetările par să susțină efectele antidiabetice ale aroniei. Un studiu din 2015 efectuat a constatat că un extract de aronia a contribuit la întărirea sistemului imunitar și la reducerea inflamației legate de diabet.

Un studiu din 2012, a constatat că un extract de aronia lupta împotriva rezistenței la insulină pe mai multe niveluri. Acest rezultat îl face potențial un ajutor eficient în prevenirea apariției diabetului.

Atât extractele de aronia, cât și cele de afine au ajutat la relaxarea țesutului, ceea ce ar permite îmbunătățirea fluxului sanguin. Acest lucru este important, deoarece multe boli cardiovasculare duc la întărirea arterelor și la reducerea capacității de relaxare a vaselor de sânge. Acest lucru poate însemna, de asemenea, că tensiunea arterială scade.

Citește și: Aronia – ce este și ce beneficii îți aduce?

Cercetătorii consideră că boabele de aronia pot avea efecte protectoare asupra ficatului, precum și pot contribui la reducerea simptomelor și a daunelor asociate tulburărilor de stomac.

În cele din urmă, aronia pare să fie eficientă în reducerea tensiunii arteriale și în relaxarea vaselor de sânge. Unii cercetători sugerează că ar putea fi un instrument util în tratarea bolilor vasculare.

La fel ca alte fructe de pădure, aronia este cunoscută ca fiind bogată în nutrienți:

 • vitamina C
 • vitamina B-1
 • vitamina B-2
 • vitamina B-6
 • niacină
 • acid pantotenic
 • vitamina K
 • sodiu
 • potasiu
 • calciu
 • magneziu
 • fier
 • zinc

Cum să includeți aronia în dieta dumneavoastră

Fructele de Aronia pot fi adăugate la brioșe, fursecuri,se pot face și sucuri. Ele pot fi, de asemenea, utilizate ca ingredient în produse de patiserie și alte rețete sau luate sub formă de extracte prin diferite suplimente alimentare.

Riscuri posibile și efecte secundare

Aronia are de obicei o calitate ascuțită, de uscare a gurii. Acest lucru poate fi neplăcut pentru unele persoane, dar este puțin probabil să prezinte vreun risc pentru sănătate.

Nu pare să existe nicio dovadă bine documentată a riscurilor specifice sau a pericolelor legate de consumul de aronia, deși unele persoane ar putea fi alergice la aronia.

Sursa foto: Pixabay.com 

Articolul Importanța fructelor de aronia pentru sănătatea noastră apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*