În așteptare! Piața de mașini, un proiect afectat de interesele ”samsarilor”

Exploatarea oricărei posibilități de a construi parcări noi (inclusiv subterane) în municipiul nostru și introducerea parcărilor cu plată sunt preocupări ale actualei administrații a Lugojului.

De fapt, amenajarea de noi parcări continuă demersurile administrației trecute, care era deja presată de cererea mare de locuri de parcare.
Problema, așa cum am mai arătat în paginile publicației noastre, nu este doar crearea de noi locuri pentru staționarea vehiculelor, ci și îndepărtarea mașinilor expuse la vânzare, care ocupă abuziv spațiul public.

Primarul Claudiu Buciu spunea, la finele anului trecut, că dorește înființarea unei piețe de mașini second hand în oraș, cel mai probabil în zona actualei piețe de vechituri, astfel încât ”mașinile care ocupă în prezent străzile din oraș, în scop publici­tar, având afișate anunțuri de vânzare, să poată fi prezentate potențialilor cumpărători într-un spațiu civilizat, organizat special în acest scop”.

Întrebat cât de actual mai este proiectul, edilul șef spune că a discutat chiar zilele trecute cu colegii din Primărie despre acest lucru:

”Am ajuns la concluzia că e foarte probabil ca samsarii de mașini să nu acceseze proiectul, așa că vom cheltui banii degeaba. Dacă vom face spațiul respectiv cu taxă, e posibil ca aceștia să nu vrea să o plătească. Rămânem la soluția de a ridica mașinile puse la vânzare pe spațiul public, începând chiar din acest an”. Edilul șef precizează că ”e firesc să nu se vândă mașini pe domeniul public, pentru că este o activitate ilegală. Pentru asta trebuie un spațiu reglementat. În mod corect, aceste mașini ar trebui vândute de către o societate, un SRL, cu contract, cu factură, cu declarare la Finanțe a veniturilor, dar ei nu fac asta”.

Până atunci, municipalitatea are la dispoziție soluția amenzilor. În paralel, pentru eliberarea spațiilor care ar putea fi folosite de lugojeni pentru parcare, va fi achiziționată o autoutilitară multi­funcțio­nală, care să ridice de pe domeniul public mașinile. abandonate.

Articolul În așteptare! Piața de mașini, un proiect afectat de interesele ”samsarilor” apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*