În avantaj la pauză, SCM Politehnica ratează calificarea în finala Cupei României

Cu șansa a doua în fața unei reprezentante a Ligii Naționale în EHF European League, SCM Politehnica Timișoara a pornit ca din tun în primul meci oficial jucat după o jumătate de an, desprinzându-se cu 5-1 și conducând chiar cu 6 goluri în prima repriză a semifinalei turneului Final4 al Cupei României de la Sfântu Gheorghe, însă avantajul de 4 reușite avut la pauză i-a fost retezat în următoarele nici zece minute, AHC Dobrogea Sud Constanța detașându-se apoi pe final: 20-24 (10-6). Lipsa meciurilor în mână, numeroasele despărțiri și întinerirea efectivului s-au făcut resimțite în cele din urmă în tabăra alb-violeților, pierzând teren în fața unei competitoare mai calibrată valoric și rutinată, mai ”în priză”. 

Un turneu final al Cupei României la handbal masculin care ar fi trebuit să aibă loc în primăvară, amânat așadar cu lunile, a prefațat începând de sâmbătă inaugurarea noii ediții de campionat a Ligii Zimbrilor, iar favoritele mai bine clasate în sezonul anterior al elitei au tranșat semifinalele eliminatorii de la Sfântu Gheorghe, la diferențe de 4-5 goluri, 22-17 pentru CS Dinamo București cu CSM Bacău, și 24-20 pentru dobrogeni cu alb-violeții de pe Bega, rămași cu speranța smulgerii medaliilor de bronz în finala mică împotriva moldavilor de duminică de la ora 11:30.

Ca ultimă repetiție înaintea începerii marți după-amiază a campionatului, în aceeași localitate, în cadrul turneului ”maraton” de 3 zile în care prim-divizionarele vor bifa pe teren neutru primele 3 etape ale campaniei 2020-2021, poliști la prima strigare împotriva Potaissei Turda, o altă exponentă a Ligii Naționale în cupele europene.

Fără asemenea veleități și constrânși în consecință de împrejurări să se regrupeze în vară după coordonate mai tinerești, implicit cu mai puțină experiență competițională în meciuri tari, alb-violeții au abordat din postură de outsider meciul pentru calificarea în finală, fără a răsturna calculele hârtiei, răsturnarea de scor venind, din contră, pe final, din partea constănțenilor. 

Cu nume mai sonore în componență, mai legați în joc, cu oportunitatea de a-și măsura deja forțele în întâlniri oficiale, chiar internaționale, calificare cu dublă victorie din turul 1 preliminar al EHF European League în dauna rușilor de la HC Victor.

Avantaje care nu le-au ținut inițial de cald dobrogenilor, luați prin surprindere de avântul elevilor lui Vlad Caba, la debutul oficial pe banca tehnică a Politehnicii, alb-violeții fiind de netrecut în prima jumătate a reprizei I, 5-1. Diferență care avea să se înregistreze și la pauză, 10-6, după ce bănățenii aveau să conducă și cu neverosimilul 10-4 în minutul 25, gol Fenici. 

Sadoveac, Cîmpan, Liviu Caba și din nou Sadoveac dădeau inițial foarte mari speranțe telespectatorilor timișoreni, 4-0, la care Nikolic a spart gheața în dreptul celor de pe litoral abia în minutul 12, 4-1. 

Poli dădea tonul dar oponenții lor de tradiție în Cupă aveau ultimul cuvânt al primei părți, prin Andrei și Nikolic, semn că semifinala nu era nici pe departe jucată: 10-6 după 30 de minute.

Iar AHC Dobrogea Sud a început repriza a II-a precum abordau timișorenii meciul, în forță, înscriind prin Nikolic și Șandru, după care în nici zece minute au izbutit și egalarea, 11-11 prin extrema braziliană Rocha, unica reușită a bănățenilor în acel răstimp aparținându-i aceluiași veteran Sadoveac, 11-8. 

Poli n-avea să cedeze prea curând inițiativa, tot Sadoveac preluând din nou conducerea, iar Baican, Fenici și același Sadoveac conservând un avantaj de două goluri pe mijlocul reprizei secunde: 16-14.

Andrei, ex-polistul Chikovani și Rocha au răsturnat însă scorul, 16-17 în minutul 51, AHC Dobrogea Sud în premieră în avantaj pe tabela de marcaj. Caba a egalat însă constănțenii au legat din nou reușitele, primă desprindere la două goluri diferență, la care Fenici a semnat apropierea la un singur gol: 18-19.

Eforturile de până atunci se făceau resimțite în colectivul în realcătuire al poliștilor, plusul de coeziune și forță al favoriților spunându-și cuvântul cu încă un finish mai bun de repriză: 19-23. Dobrogenii erau desprinși drept finaliști, ”Poli”, cu gândul la un apropiat nou sezon cu atât mai greu. Iar partidele de campionat de săptămâna viitoare le vor aborda, spre deosebire de viitoarele adversare, cu povara în plus a oboselii aparițiilor din acest weekend, primele după atâtea luni de pauză forțată.

Cât despre maniera impunerii acestei nejustificate și lungi pauze forțate, cuvintele devin deja de prisos în fața răstălmăcirii absolute a adevărului în minciună și viceversa, a pervertirii binelui în rău.

Marius Sadoveac a fost între principalii marcatori ai semifinalei, cu 6 goluri, pentru SCM Politehnica mai înscriind Barros și Fenici de câte 3 ori, Liviu Caba și Flavius Câmpan câte două goluri, iar Şomlea, Baican, Călin Dedu și Năstăsie un gol. Zoran Nikolic a marcat și el de 6 ori pentru învingători, iar Irakli Chikovani și Rocha de câte 5 ori, Andrei 4 goluri, Şandru două iar Komogorov și Nistor câte unul.

În prima semifinală, CS Dinamo Bucureşti a întrecut-o pe CSM Bacău cu 22-17 (8-7). Finalele vor avea loc duminică, la Sfântu Gheorghe, finala mică bănățean-moldavă de la ora 11:30, iar finala pentru trofeu de la ora 18.

The post În avantaj la pauză, SCM Politehnica ratează calificarea în finala Cupei României appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*