În căutarea afirmării mondiale

Petre Apostol

Mâine, la Budapesta, în Ungaria, se va da startul Campionatelor Mondiale de Box pentru tineret, competiție la care a obținut calificarea și un sportiv ploieștean, Marian Gabriel Șchiopu. Născut în septembrie 2000, acesta este pregătit de antrenorul emerit Ion Moriță, la CS Petrolul Ploiești, tehnician care se regăsește în delegația României de la Budapesta, în calitate de antrenor secund. Șchiopu este al treilea sportiv dintre elevii maestrului Ion Moroiță ajuns la Mondialele de tineret, precedentul fiind campionul mondial de box profesionist Adrian Diaconu, care, tot la Budapesta, în 1997, cucerea medalia de bronz, ulterior, în 1999, la Houston (SUA), devenind vicecampion.
Reprezentantul clubului petrolist de la actuala ediție a Mondialelor de Box pentru tineret a început boxul în urmă cu cinci ani, fiind campion național de juniori (în 2016) și de tineret (în 2017), la categoria 52 kg. Pe plan internațional, Marian Gabriel Șchiopu are în palmares o medalie de bronz cucerită la Campionatele Europene de juniori, în 2016, întrecere disputată tot în Ungaria.
Anul acesta, pugilistul ploieștean a obținut calificarea la Mondiale, după ce s-a situat pe locul al nouălea la Europenele de tineret, disputate în Italia, tot în 2018 obținând și medalia de argint la o competiție internațională de renume, Golden Gloves of Vojvodina, care a avut loc în Serbia.
Delegația României a plecat de sâmbătă în Ungaria, în această seară fiind programate cântarul oficial și tragerea la sorți a meciurilor. Competiția la categoria 52 kg va debuta în sesiunea de mâine seară, programată să înceapă de la ora locală 17:00 (ora 18:00, în România). Sportivii învingători în primul tur preliminar se vor califica în optimile de finală, programate joi, 23 august, sferturile urmând să aibă loc duminică, 26 august, semifinalele – marți, 28 august, iar finala – în ultima zi a evenimentului, vineri, 31 august.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*