În ce zone preferă românii să se mute în 2021?

Migrația este o caracteristică specifică speciei umane, încă din cele mai vechi timpuri oamenii deplasându-se și stabilindu-se în zone fertile, propice traiului. Acest aspect nu s-a schimbat foarte mult nici în prezent, românii, de exemplu, alegând să migreze fie într-o regiune mai dezvoltată a țării, fie într-o altă țară. În aceste condiții s-au dezvoltat și firmele de mutări mobilier, care sunt de mare ajutor celor care se relochează, mai ales la distanțe mari sau foarte mari de vechia locuință.

În ceea ce privește orașele din România în care aleg cei mai mulți cetățeni să se mute, acestea nu s-au schimbat foarte mult față de preferințele românilor de acum 4-5 ani, în top menținându-se orașele Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, București. Cu alte cuvinte, acestea sunt zonele care au cea mai mare dezvoltare economică, motiv pentru care atrag foarte mulți noi cetățeni.

De ce se mută românii?

Principalul motiv pentru care românii decid să se mute într-un alt oraș este dorința de a duce o viață mai bună, conform sociologilor, calitatea vieții fiind cel mai important aspect de care aceștia țin cont când aleg să se mute. Fie că este vorba despre un mare centru universitar, fie că este un pol de dezvoltare economică sau într-un anumit domeniu, cei care aleg, de cele mai multe ori, sunt tinerii.

De asemenea, și oamenii care au familii ajung să ia această decizie din dorința de a le oferi condiții mai bune de trai copiilor. Prin urmare, mutarea acestora reprezintă un pas important și decisiv, motiv pentru care au nevoie de ajutor pentru ca procesul de mutare să aibă loc cât mai rapid și eficient.

În acest caz, oamenii pot apela la serviciile unei firme de mutări naționale, care se va ocupa de tot ce ține de acest proces, de la împachetarea și transportul mobilierului și obiectelor personale, până la descărcarea și amplasarea acestora în locurile indicate de client.

În ultimul an, românii s-au orientat către zona rurală

Totuși, în ultimul an, ca urmare a restricțiilor de care au avut parte, românii au început să se îndrepte tot mai mult și către zonele rurale, de obicei cele din apropierea marilor orașe. În principal, aceștia își doresc să se bucure de libertatea de a sta în aer liber, curat, dar și de posibilitatea de a avea acces mai ușor la produse naturale sau tradiționale, direct de la producători.

Astfel, o viață mai sănătoasă este principalul motiv pentru care oamenii aleg să se mute în mediul rural. În astfel de cazuri, aceștia au nevoie de ajutor pentru mutare, în special pentru transportul de mobilă, deoarece deși își doresc o viață la țară, românii nu renunță la confortul oferit de o locuință ca la oraș.

Totodată, MoveOut a menționat că solicitările clienților pentru serviciile oferite de firmele specializate în mutări au înregistrat o creștere considerabilă, în ultima perioadă, unii dintre ei preferând să se mute de teama implementării unor noi restricții, similare celor de anul trecut, care i-au blocat în casă pentru mai mult timp. Dar aceștia nu s-au îndepărtat foarte mult de zona urbană, mai ales că unii dintre ei încă lucrează în orașe, fiind nevoiți să găsească o soluție de compromis, cum ar fi naveta zilnică între casă și locul de muncă.

Articolul În ce zone preferă românii să se mute în 2021? apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*