În gimnastica românească există doar Marian Drăgulescu – să-l clonăm!

În aceste zile, se desfășoară Campionatele Europene de gimnastică masculină, competiție ce are loc la Mersin, în Turcia. Din păcate, declinul echipei de seniori continuă, în ciuda faptului că există o nouă conducere, la Federația de specialitate, care a venit cu proiecte și programe mărețe, ceva de genul ”cincinalul în patru ani și jumătate”! Și spun asta, gândindu-mă la faptul că echipa aratat finala de sâmbătă, clasându-se pe locul 9 (doar Croația este în spatele nostru), cu un total de 227,296.

Și dacă la echipe nu ne mai batem cu nimeni, de ani buni, nici pe aparate n-am strălucit prea tare – la sărituri ”jucăm” în finala de duminică, pentru că respirăm în continuare prin Marian Drăgulesu. În calificări a fost al cincilea, cu un total de 14,283. A mai apărut la inele Răsvan Marc, poziția a7-a în preliminarii, cu nota 13,633 la total, ceea ce nu-i rău. Să mai spunem că Marc este și prima rezervă la bară fixă, nota din calificări fiind 13,300. Așadar, cam puține realizări ale seniorilor, iar dacă nu-l clonăm pe Drăgulescu, probabil că după Olimpiada de la Tokyo, din 2021, nu vom mai avea un specialist al săriturilor.

La juniori stăm bine, și spun asta gândindu-mă la faptul că în concursul pe echipe am prins locul patru la final, la doar 3,168 puncte de bronzul cucerit de Bulgaria. Apoi, în finală la individual compus de duminică îi avem pe frații Burtanete, Gabi de pe locul 5, cu 76,399, și Robert de pe locul 13(s-au calificat 14 gimnaști), cu un total de 74,631 de puncte. Aceeași frați Burtanete s-au calificat împreună și în finala de la sărituri, de pe locurile 1, Gabi cu 14,299, și Robert cu 14,083. Pe Robert Burtanete îl mai avem și în finala de la paralele, locul 5 în calificări, cu 13,133, iar pe Gabi Burtanete îl găsim la inele, clasat pe locul 3 în preliminarii, cu 12,800. Din păcate, la cal cu mânere cei doi frați sunt rezervele 1 și 3, iar la bară fixă îl avem ca prima rezervă pe Nicolae Bera, iar cea de-a treia fiind Gabi Burtanete.

Am putea spune că viitor avem, dar nu exultăm, pentru că nu este prima oară când avem copii talentați la juniori, dar antrenorii de la seniori nu știu să gestioneze viitorul lor, nici măcar Federația nu s-a implicat și uite-așa am pierdut generații multe. Poate nu va fi cazul și acum, dar cred că primele semne nu sunt dintre cele mai bune, Comisia tehnică nefiind capabilă să elaboreze o strategie pentru anii care urmează. Sper să mă înșel și să aud de frații Burtanete la fiecare competiție majoră de seniori!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*