În Japonia, pandemia tot crește – Olimpiada de la Tokyo este, din nou, în pericol!

Ultimele vești din Japonia, referitoarea la evoluția stării de infectare cu COVID-19, nu sunt din cele mai bune – pe 6 ianuarie, bunăoară, s-a raportat că numărul de infectați cu COVID-19 ajunsese la 5000 (în România numărul celor infectați a ajuns la 4729) și tendința este de creștere!

Lumea sportivă începe să-și pună întrebarea dacă orașul Tokyo este capabil să gestioneze epidemia, dacă nu cumva este cazul să se renunțe la aceste Jocuri, care adună participanți de pe întreg Mapamondul. Primul ministru japonez Yoshihide Suga a declarat că țara sa este hotărâtă să găzduiască Olimpiada, și va face toate eforturile ca evenimentul să nu mai fie amânat, așa cum s-a petrecut în 2020.

În ciuda înrăutățirii situației din țară, primul ministru a organizat o conferință de presă, unde s-a exprimat cu hotărâre că se va pregăti pentru ca Jocurile Olimpice, cât și cele Paralimpice, să se desfășoare – ”Vom lua toate măsurile împotriva infecției și vom oferi întregii lumi speranță cu curaj”, a mai spus Yoshihide. Ba mai mult, el a dezvăluit și planul la care s-a gândit Guvernul japonez – se va declara stare de urgență pentru zonele metropolitan și învecinate din Tokyo, care suferă cel mai mult de pandemie, în ultimele săptămâni.
Din nefericire, nu putem spune că Jocurile Olimpice din 2020, amânate pentru 2021, se vor desfășura, la Tokyo, într-un procent de 100%.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*